Echipa de junioare a devenit campioană naţională, iar cea de senioare a obţinut medaliile de argint, fiind vicecampioană naţională. Ambele sunt pregătite de antrenorul Orbán Zoltán, ajutat de Fejer Iván.
La senioare, Crişul a pierdut titlul naţional, pe care l-a deţinut după primele două ediţii ale campionatului. Acest fapt îşi are însă explicaţiile sale. Echipa orădeană a fost lipsită în actualul sezobn de aportul a două titulare de bază – Alexandra Dorog şi Xenia Bonca, transferate la Steaua, care au devenit cele mai bune jucătoare ale formaţiei bucureştene. Ele şi-au adus de altfel un aport decisiv la câştigarea titlului cu noua lor echipă. Soarta campionatului s-a jucat în meciul direct dintre Crişul şi Steaua, câştigat de bucureştence cu scorul de 13-11. Steaua şi-a adjudecat şi partida cu Torpi Târgu Mureş, scor 12-9, în timp ce Crişul a remizat cu echipa mureşeană, într-un meci care nu mai avea miză, scor 12-12. Steaua (antrenori Eugen Georgescu, Andrei Stoicuţ) s-a situat astfel pe primul loc al clasamentului, urmată de Crişul, respectiv Torpi Târgu Mureş (antrenor Tóth Ferenc).
Junioarele sunt campioane
Crişul s-a revanşat în schimb la junioare, unde a reuşit să-şi adjudece titlul de campioană. Echipa orădeană a câştigat în acest turneu meciurile cu Rapid, scor 13-5, CSŞ nr. 1 Bucureşti, scor 17-12 şi selecţionata Republicii Moldova, sor 7-2. Clasamentul final al sezonului a fost: 1. Crişul (antrenor Orbán Zoltán), 2. CSŞ nr. 1 (antrenor Andrei Stoicuţ), 3. Rapid (antrenoare Cornelia Pereanu). Republica Moldova a participat hors-concours.
Echipele CS Crişul s-au bazat pe următorul lot de jucătoare: Ioana Prodan, Fatima Chirilă – portari; Antonio Vidican, Ioana Vidican, Nicolette Cimpoca, Brigita Sucigan, Leah Freundlich, Tóth Johanna, Mălina Voivod, Vivien Bonca, Adriana Turla, Laboncz Nikolett, Vanesa Caba Tulceanu, Alexandra Hilahi, Diana Paşcalău, Csáki Olivia. De remarcat faptul că lotul este alcătuit, cu doar trei excepţii, doar din junioare. Singurele senioare din lot sunt Ioana Prodan, Adriana Turla şi Tóth Johanna.
Premiile speciale ale ediţiei
Festivităţile de premiere ale CN de polo feminin au fost oficiate de Vlad Hagiu, coordonatorul loturilor naţionale feminine şi de Alexandru Badea, oficial al FR Polo în cadrul sectorului feminin. Echipele situate pe podium, atât la junioare, cât şi la senioare, au fost recompensate cu diplome şi medalii. Câteva dintre premiile speciale ale ediţiei au revenit jucătoarelor de la CS Crişul. Astfel, Laboncz Nikolett a fost golgetera CN de junioare, Tóth Johanna a fost declarată cea mai tehnică jucătoare a CN de senioare, iar Oana Vidican a primt premiul pentru cea mai de perspectivă jucătoare a turneului. Adriana Turla a fost recompensată cu premiul de fidelitate pentru sport. O jucătoare ex-orădeană, Alexandra Dorog (Steaua) a fost desemnată MVP-ul ediţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!