Clădirea a fost cedată de Consiliul Județean spre administrare Teatrului, iar materialele arcașilor trebuie să fie mutate.
[eadvert]
„De 12 ani ne luptăm pentru performanță într-un sport nobil, elegant și elitist. De 12 ani am transformat Oradea într-un oraș prieten al tirului cu arcul, avem singurul campionat județean din România, am reușit să dezvoltăm acest sport până la nivelul la care avem cele mai multe cluburi și asociații din țară, iar jumătate din lotul național la cadete compound este format din fete de la C.S. Redpoint Oradea.
Toate acestea, aproape fără niciun sprijin, cu resurse modeste și cu multă muncă. Voluntară!
De 12 ani amărâta noastră de logistică stă într-o magazie a Universității (pe str. Traian Blajovici nr. 2, în fostul manej aflat în incinta Facultății de Științe Politice), magazie imensă ca suprafață unde noi ocupam 1% ! Asta pentru că ne antrenam pe terenul aflat în fața lui. Acest fost manej a fost dat recent de Consiliul Județean în administrarea Teatrului, iar dl. Andrei Krausz vrea sa ne arunce în stradă bruma de materiale învechite și cârpite cu care reușim să facem performanță pentru copiii și tinerii care au îmbrațișat acest sport. Asta în condițiile în care există o cămaruță unde ni le-am putea ține în continuare. Nu întelegem, pur și simplu ne-am blocat în a putea înțelege “rațiunea” acestui gest inuman care poate distruge tot ce-am reușit cu greu să construim în 12 ani de muncă fară odihnă. Nu știm ce să facem, și dacă materialele ajung în ploaie se vor deteriora fără șansa de a recupera prea mult. Cerem public ajutorul cuiva, oricui, doar să ne putem desfășura activitatea în domeniul sportului (olimpic, dacă mai contează) de performanță, fără să cerșim nimănui și fără să cerem prea multe, doar un locșor unde să ne putem depozita materialele (puține la număr) și să antrenăm în continuare copiii și tinerii de la club, din care o parte sunt în cantonament la lotul național acum.
Chiar nu știm încotro s-o mai apucăm… Despre activitatea noastră s-a scris, aproape în fiecare săptămână, avem rezultate poate mai bune decât alte sporturi, vrem doar să fim lăsați să facem aceste lucruri bune pentru comunitate și care nu costa nimic. Este ATÂT de simplu să dăm dovadă de înțelegere și să lăsam cei 5-6 metri pătrați să-i putem folosi în continuare. Nu deranjăm pe nimeni. Doar avem nevoie de puțin ajutor. Dacă știți pe cineva care ne-ar putea ajuta urgent, vă rămânem recunoscatori. Mulțumim”, este comunicatul remis redacției de Mircea Stroe, antrenor la Clubul Sportiv Redpoint Oradea și președinte la Asociația Județeană de Tir cu Arcul Bihor.
„I-am spus de acum două luni”
„De două luni l-am rugat pe domnul Stroe să vadă unde se mută de acolo, Universitatea să îi dea alt spaţiu pentru că Universitatea l-a primit acolo verbal, fără documente. Teatrul încă nici nu a primit spaţiul în administrare. Da, este hotărârea Consiliului Judeţean de anul trecut, dar proprietarul spaţiului este de fapt Consiliul Judeţean, nu noi. Noi îl vom avea doar în administrare. Să discute cu cei de la Consiliul Judeţean. Eu i-am spus de acum două luni, pentru că ştiam că vom primi acel spaţiu. Când şi cum îl vom primi, cine şi cum îl va folosi este treaba proprietarului”, explică Andrei Krausz, director economic-administrativ al Teatrului Regina Maria.
Ar fi ideal să se găsească o soluție viabilă pentru ca materialele arcașilor să fie depozitate în continuare în condiții optime, mai ales că „sportul cu sâgeți” este unul destul de costisitor, iar degradarea logisticii ar determina practic capăt de drum pentru Redpoint.
Citiți principiile noastre de moderare aici!