Conducerea LPS Bihorul Oradea a organizat miercuri o conferință de presă în care a prezentat bilanțul instituției pe anul 2021 în competițiile sportive.
Într-un an în care calendarul competițional a fost diminuat cu 20%, sportivii de la LPS Bihorul au cucerit 78 de medalii. Dintre acestea 17 au fost de aur, șapte fiind la atletism, câte patru la judo și lupte greco-romane și două la scrimă.
Participarea internațională a fost asigurată de secțiile de judo, baschet și scrimă, judoka Alex Creț fiind considerat cel mai reprezentativ sportiv legitimat la LPS Bihorul.
„Ne-am confruntat cu probleme diverse și în acest al doilea an pandemic. Am fost nevoiți să dăm zeci de mii de lei pe teste pentru a putea participa la calendarul competițional. Toată considerația pentru colegi și sportivi. Avem satisfacția rezultatelor bune, avem colegi antrenori în structurile loturilor naționale și avem sportivi convocați la loturile naționale. Ne bucurăm pentru evoluția unor jucători plecați de la noi care evoluează acum în Liga 1, cazul lui Petrila, declarat cel mai bun tânăr fotbalist, de asemenea Șut joacă meci de meci la FCSB, iar alții au bifat primele jocuri în Liga 1 cum ar fi Dat sau Blidar”, a declarat Dan Matei.
LPS Bihorul a avut 20 de sportivi la diverse loturi naționale, iar antrenorii care se regăsesc în structurile federale sunt Emil Morar (judo), Robert Olah (atletism) și Zoltan Kovacs (volei).
[eadvert]
Predare de ștafetă
Directorul Dan Matei va preda ștafeta la începutul anului viitor către Lucian Stance, cel care va conduce instituția din ianuarie 2022, ajutat de adjunctul Roland Bocoi.
„Ce am construit împreună s-a consolidat. De luna viitoare Lucian Stance (n.r. – fost director adjunct) va conduce LPS Bihorul. Mă bucur că cei cu care am lucrat 14 ani pe funcții de conducere au continuitate în cea mai complexă instituție școlară din județ care funcționează tot anul”, a precizat Matei.
La final de mandat, regretul său e că în ciuda demersurilor făcute în toți acești ani nu a reușit să modernizeze încă terenul de fotbal și pista de atletism, dar și că nu a înființat un birou de marketing pentru atragerea de fonduri extrabugetare.
Obiective
Pe lângă rezultate cât mai bune, Lucian Stance a afirmat că își dorește să dezvolte în continuare instituția: „Domnul director Matei ne lasă o moștenire importantă pe car ene dorim să o ducem mai departe și să obținem rezultatele dorite. Ne dorim să fim an de an furnizor de talente pentru cluburile de seniori din Bihor și din întreaga țară”.
Lucian Stance a anunțat că în ianuarie mai mulți juniori de la LPS Bihorul au fost solicitați de echipe din Liga 1 și Liga 2 pentru a fi testați. Actualmente, LPS Bihorul are un număr important de foști juniori care evoluează acum în prima ligă: Petrila, Rusu (CFR Cluj), Șut (FCSB), Hora, Antal (UTA), Costin (FC Voluntari), Dat (CS Mioveni) sau Blidar (FCU Craiova).
În 2021, LPS a derulat o serie de parteneriate și acorduri de colaborare cu CSM Oradea, CSU Oradea, Crișul Oradea, Universitatea Oradea, iar în plan fotbalistic cu Academia Hagi, FCSB, CFR Cluj, iar de pe plan local Lotus, Atletic, Dinamic și alte cluburi din județ,
Dan Dobai va antrena grupa U19
În cadrul conferinței, directorul Lucian Stance a anunțat că din ianuarie grupa juniorilor U19 de la LPS Bihorul va fi antrenată de Dan Dobai. Coborând mai jos, Gheorghe Ghiț va pregăti echipa U17, iar de juniorii U16 și U16 se vor ocupa Lucian Stance și Laszlo Halasz.
Cele patru grupe reprezintă LPS Bihorul în competițiile naționale.
108
de medalii (32 de aur, 37 de argint şi 39 de bronz) au cucerit sportivii de la LPS Bihorul Oradea în anul 2012, cel mai bun an din acest punct de vedere după 1989. Cel mai slab a fost anul pandemic 2020, cu foarte puține competiții, când în visteria clubului bihorean au intrat doar 34 de medalii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!