BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON - Sănătate
Carne de porc provenită de la porci crescuți în libertate

Carne de porc provenită de la porci crescuți în libertate

la 29 June 2018 09:56 Reactualizat la: 29 June 2018 13:32
29 June 2018 09:56 Reactualizat la: 29 June 2018 13:32
Carne de porc de calitate superioară, pentru pretenţioşi, provenită de la animale crescute ca pe vremea bunicilor.
Scris de Demian - Carne de porc de calitate superioară, pentru pretenţioşi, provenită de la animale crescute ca pe vremea bunicilor.

Trimite articolul

X

Orădenii vor putea găsi începând de vineri, 29 iunie, în magazinele Mona Zol, şi carne de porc crescut extensiv în libertate. Aceasta se adaugă sortimentului de carne de porc crescut în sistem intensiv și de casă, care a mai fost comercializată şi până acum.

La nivel mondial se comercializează carne de porc de patru categorii: porci crescuţi superintesiv, porci crescuţi intensiv, porci crescuţi extensiv (de casă) şi porci crescuţi extensiv în libertate, asigurând spaţiu mare de mişcare pentru animale, cu furaje fără concentrate, doar porumb, orz şi verdeaţă.

Fără stres

„Porcii crescuţi în libertate nu sunt stresaţi. Sunt crescuţi în aer liber, pe un teren mare, cu posibilitatea de a intra în baltă ori de câte ori doresc. Sunt hrăniţi fără concentrate, cu porumb, orz şi verdeaţă. Acest lucru determină o calitate superioară a cărnii. Pe lângă faptul că porcii sunt ţinuţi în condiţiile amintite, calitatea cărnii este asigurată şi prin transportul corespunzător şi abatorizare corespunzătoare, sacrificare şi prelucrare ca pe vremea bunicilor. Astfel, porcii sunt pârjoliți, și nu opăriți, slănina căpătând un gust aparte, care este dat și de afumarea acesteia în afumătoarea proprie, în mod tradițional, cu rumeguș de fag și 25% prun.

„Eu controlez tot procesul, de la abatorizare, la răcirea cărnii şi până la transport. Porcii crescuţi extensiv în libertate sunt sacrificaţi când ajung la vârsta de un an. Atunci carnea ajunge la maturare (calitate superioară). Ne-am gândit că dacă acest sortiment de carne se vinde în Occident, de ce să nu se comercializeze şi la noi”, a declarat proprietarul afacerii.

Calitate

Calitatea superioară se obţine cu costuri mult mai mari. Acest lucru înseamnă şi preţuri mai ridicate. „Diferenţa între aceste două categorii de carne pe care o comercializăm, carne de porc crescut în sistem intensiv şi carne de porc crescut în sistem extensiv în libertate, este și PH-ul cărnii. Cumpărătorul va vedea cu ochii lui că la carnea de porc crescut în sistem intensiv nu există marmorare, ca la cel crescut în sistem extensiv în libertate. La cel crescut în sistem extensiv se observă o culoare spre roz-roşu, faţă de pal, la cel crescut în sistem intensiv”, explică Murvai Lajos.

Cumpărătorii îşi vor da seama de calitatea cărnii de porc crescut în sistem extensiv şi după ce o vor găti, după valoarea gastronomică a acesteia.

Fermierul ţine să precizeze că datorită faptului că nu foloseşte conservanţi şi E-uri, produsele au o valabilitate mai mică. Pe cei care au dubii că porcii sunt crescuţi în sistem extensiv în libertate, cu furaje fără concentrate, Murvai Lajos îi invită la faţa locului unde crește porcii.

Trei magazine

Reamintim adresele celor trei magazine unde pot fi găsite produsele Mona Zol: strada Rectorului nr. 1, în Episcopia Bihor; strada Sovata nr. 52, lângă Profi City; Nufărul, în spate la Mc Donald’s, lângă Policlinica Pelican.

Programul celor trei magazine este următorul: magazinul din Episcopia, de marți până vineri între orele 9:00-18:00, iar sâmbăta între orele 8:00-13:00; magazinul de pe strada Sovata, de marți până vineri între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta între orele 9:00-13:00.

Magazinul din Nufărul este deschis de marţi până vineri între orele 9:30-18:30, iar sâmbăta între orele 8:30-13:30. Clienții interesați pot obține informații despre produsele de la cele trei magazine la următoarele numere de telefon: 0748/220.938 – magazinul din Episcopia, 0788/645.379 – magazinul de pe strada Sovata şi 0748/220.213 – magazinul din Nufărul.

Produse

Pentru cei care nu ştiu, în carmangeriile Mona Zol, pe lângă carnea de porc şi produsele din carne de porc, se găsesc tot timpul carne și produse din carne de gâscă: caltaboși, cârnați, salam, crenvurști, piept și pulpă de gâscă afumată, untură și jumări. Toate preparatele sunt produse de casă, obținute în carmangeria proprie, în mod tradițional.

De reținut pentru gospodine: magazinele comercializează și două feluri de sarmale: din carne de porc, cu varză dulce și varză acră. Și încă ceva: la magazinele lui Murvai Lajos veți găsi și răcituri de cea mai bună calitate, dar şi chiftele.

Din acest an, gama de produse comercializate s-a diversificat și mai mult. Au fost introduse la vânzare cinci feluri de mititei: porc-vită, porc-vită-oaie, vită, porc-vită-oaie-capră și porc-vită-capră. Mititeii sunt făcuți cu supă de oase, ceea ce le dă un gust special. Având în vedere că sunt perisabili, din cauza supei de oase, mititeii se vor comercializa proaspeți joi, vineri și sâmbătă iar marți, miercuri congelaţi. Alte noutăţi: gușă fiartă în zeamă de varză, kaizer afumat şi fiert tot în zeamă de varză, pastramă oaie condimentată și pastramă oaie afumați. Bihorenii sunt invitaţi să se convingă de calitatea superioară a produselor.

Advertorial! Hb: 83452471

Trimite articolul

X
Taguri:
ferma de porci ,
Mona Zol
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Patru tineri, dintre care doi din Oradea, condamnați cu suspendare pentru trafic de canabis
    Tribunalul Bihor a pronunțat, luni, sentința în cazul unui grup de patru tineri cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, acuzați de trafic de droguri de risc într-un dosar instrumentat de DIICOT Oradea.

    BIHON Sport local

    Finala UEFA Champions League va avea la centru un arbitru din România

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    „Human offspring” (Progenituri umane), expoziţie personală de pictură a artistului orădean Adrian Chirilă
    Artistul orădean Adrian Chirilă este la a treia expoziție personală.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    România

    Simion după ce Bolojan a anunțat că îl votează pe Nicușor: „Un președinte de Consiliu Județean, mai mult nu a putut să facă”
    Candidatul AUR la alegerile prezidențiale a scris pe grupul de presă al partidului că Ilie Bolojan „a distrus ideea unui președinte imparțial” odată ce a anunțat că îl va vota pe Nicușor Dan la scrutinul ce va avea loc pe 18 mai. 2

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    VIDEO
    Bombă activă din cel de-al Doilea Război Mondial, găsită în pădurea din Băile Felix
    O bombă de artilerie provenită din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită luni, 12 mai, în pădurea din stațiunea Băile Felix.

    România

    Când scăpăm de frig? ANM anunță încălzirea vremii
    Vremea se menține mai rece decât normalul pentru această perioadă în următoarele zile, însă meteorologii anunță o încălzire treptată începând de săptămâna viitoare.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.