Pachetele promoționale oferite sunt:
1. Cardiologie – Pachetul promoțional 1 este destinat depistării cardiopatiei ischemice și conține o consultație la Cardiologie, examen EKG și analize de laborator specifice. (pentru care pacientul achită 170 lei).
2. Cardiologie – Pachetul promoțional 2 este destinat depistării hipertensiunii arteriale (HTA) și oferă solicitanților consultație la Cardiologie, examen EKG, ecocardiografie și analize de laborator specifice. (pentru care pacientul are de achitat 210 lei).
3. Endocrinologie – Pachetul promoțional 1 este destinat evaluării obezității, astfel că solicitanții beneficiază de consultație la Endocrinologie, investigații de ecografie tiroidiană și abdominală și analize de laborator specifice. (pentru care pacientul are de achitat 350 lei).
4. Endocrinologie – Pachetul promoțional 2 este destinat depistării tiroidei autoimune, astfel încât pacientii beneficiază de consultație la Endocrinologie, ecografie tiroidiană și analize de laborator specifice. (pacientul are de achitat 300 lei).
5. Endocrinologie – Pachetul promoțional 3 este destinat depistării gușei multinodulare, pacienții beneficiind de consultație la Endocrinologie, ecografie tiroidiană și analize de laborator specifice. (pacientul are de achitat 300 lei).
6. Medicină Internă – Pachetul promoțional 1 oferă solicitanților consultație la Medicină Internă, examen EKG și analize de laborator specifice (pentru care pacientul are de achitat 190 lei).
7. Medicină Internă – Pachetul promoțional 2 oferă pacienților o consultație la Medicină Internă, o investigație de ecografie generală, examen EKG și analize de laborator specifice.(pentru care pacientul are de achitat 250 lei).
8. Obstetrică-Ginecologie: oferim consultații și investigații de specialitate GRATUITE pentru:
– depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin
– depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sânului
– depistarea infecțiilor ginecologice.
9. Obstetrică-Ginecologie: oferim screening GRATUIT, prin Programul Național al Ministerului Sănătății, pentru doamnele și domnișoarele care:
– au vârsta cuprinsă între 25 ani împliniți și 65 ani neîmpliniți
– nu au beneficiat gratuit de testarea Babeș Papanicolau în ultimii 5 ani.
10. Obstetrică-Ginecologie: screening GRATUIT pentru depistarea prococe a leziunilor precanceroase ale sânului:
– consultații de specialitate
– investigații de specialitate (mamografie, ecografie etc), GRATUITE, în funcție de recomandarea făcută de medici fiecărei persoane în parte.
Rugăm persoanele care doresc să beneficieze de servicii medicale cu reduceri în cadrul acestor pachete promoționale la specialitățile sus-amintite să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea la care solicită serviciile medicale și să se programeze la Call Center 0259/444444.
INFORMAȚII DE LA DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BIHOR:
CANCERUL DE COL ESTE PROVOCAT DE INFECȚIA PERSISTENTĂ CU HPV:
Cancerul de col uterin (CCU) este provocat de anumite tulpini ale virusului HPV, tulpini de risc înalt. 15 tulpini ale virusului HPV au fost clasificate ca tulpini de risc înalt. Dintre acestea, tipurile 16 și 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cancerele de col uterin. Infecția cu HPV se vindecă de la sine în aproximativ 90% din cazuri. Infecția persistentă cu HPV este cea care provoacă leziunile canceroase.
CUM SE TRANSMITE INFECȚIA CU HPV:
Infecția cu HPV este cea mai frecventă infecție a tractului genital. Aproape fiecare persoană activă sexual se infectează cel puțin o dată pe parcursul vieții. Transmiterea infecției se face și prin contactul tegumentelor din zona genitală. Prezervativul nu oferă protecție 100%.
FACTORII DE RISC AI CANCERULUI DE COL UTERIN:
Fumatul, debutul precoce al vieții sexuale, partenerii multipli, istoricul familial de CCU, imunosupresia, infecțiile cu transmitere sexuală asociate sunt factori care favorizează infecția cu HPV.
CANCERUL DE COL POATE FI PREVENIT:
Vaccinarea fetițelor și adolescentelor, înainte de debutul vieții sexuale, este sigură și oferă protecție pentru 90% din cancerele de col uterin.
Testarea periodică a femeilor adulte permite depistarea leziunilor precanceroase și scade riscul de cancer de col uterin.
CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI VINDECAT
Tratamentul prompt al leziunilor precanceroase și al cancerelor depistate prin testare periodică permit vindecarea de cancer de col uterin și recuperarea completă. Când se descoperă în timp util, rata de supraviețuire este de 90%. Vaccinarea anti-HPV este recomandată în special fetelor cu vârsta între 9 – 15 ani și se realizează la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, care pot formula o cerere la medicul de familie. Efectuat cu regularitate, screeningul de cancer de col uterin reprezintă astfel cea mai bună metodă de prevenție.
Citiți principiile noastre de moderare aici!