Această creștere se datorează și contextului politic nefavorabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor Portul Odesa cu Portul Constanţa, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.
Cei mai mulți turiști care sosesc la bordul navelor de croazieră sunt: americani, francezi, italieni și germani.
„Turismul de croazieră cu nave de pasageri în Portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare. Portul Constanţa, oraşul Constanţa, dar şi România, au de câştigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în Portul Odesa. În acest context, consider că România trebuie să îşi consolideze strategia de promovare a destinaţiilor româneşti având în vedere situaţia politică actuală”, este convinsă Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.
Activități precum: tururi de litoral, degustare de vinuri, croaziere de o zi în Delta Dunării, tururi arheologice şi la mânăstiri, spectacole folclorice și dejunul tradițional românesc, stau la dispoziția turiștilor străini.
6 milioane de euro se estimează că vor cheltui cei 64 500 de turiști în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanța.
Citiți principiile noastre de moderare aici!