Din componența Federației pentru Apărarea Pădurilor mai fac parte: Societatea inginerilor silvici din România „Progresul Silvic”, Confederația Consilva, Federația Sindicatelor Silva, Asociația Constructorilor Forestieri din România, Asociația Pensionarilor Silvici din România, Asociația Proprietarilor de Păduri din România.
Printre revendicările acestora se numără respingerea proiectului de lege de aprobare a O.U.G. nr. 51/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 171/2010 de stabilire și sancționare a contravențiilor silvice. O.U.G. nr. 51/2016 va genera abuzuri cu efecte grave asupra personalului silvic. O.U.G. nr. 51/2016 va duce la aservirea personalului silvic autorității publice centrale care răspunde de silvicultură, implicit la înregimentarea politică a acestui personal.
De asemenea, se solicită Parlamentului să ceară Guvernului României suspendarea aplicării O.U.G. nr. 51/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 171/2010 de stabilire și sancționare a contravențiilor silvice, întrucât elaborarea și adoptarea legislației din domeniul silvic, conform Constituției României, trebuie să se facă cu consultarea societății civile din sectorul silvic: organizațiile profesionale și sindicale, asociațiile de proprietari de păduri, asociațiile administratorilor de păduri, ONG-urile din silvicultură.
Aplicarea prevederilor art. 97 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic privind acordarea subvențiilor proprietarilor de păduri pentru administrarea pădurilor până în 30 ha, este o altă revendicare.
„În situația nesoluționării favorabile a revendicărilor, Federația pentru Apărarea Pădurilor va continua acțiunile de protest în cursul lunii noiembrie 2016 la Parlament și la Guvern”, a precizat Marian Stoicescu, preşedinte al Federației pentru Apărarea Pădurilor – Federația Sindicatelor Silva.
Citiți principiile noastre de moderare aici!