Între orele 10.00 şi 12.00 transportatorii se vor întâlni în zona Muzeului Antipa, urmând să îşi parcheze maşinile pe Bulevardul Kisselef, după care se vor deplasa în faţa Guvernului.
“Noi nu am vrut ca mitingul să se suprapună cu cel al sindicaliştilor de la Metrorex, ci doream să fie organizat în perioda 23-24 martie. Nu am primit aprobarea de la Primăria Municipiului Bucureşti în acest interval din cauza desfăşurării unui Târg de mirese. Nu vreau să degenereze acest miting, dar nici nu garantez pentru ce se va întâmpla”, a spus Vasile Ştefănescu.
Transportatorii sunt hotărâţi să nu renunţe la miting până nu vor semna un protocol sau până nu va fi luată o Horărâre de Guvern care să le răspundă solicitărilor.
“Nu înţelegem de ce cineva vrea ca noi să ieşim în stradă, când ar fi foarte uşor să se dea o Hotărâre de Guvern care să pună capăt pirateriei”, a mai spus preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor din România.
Potrivit reprezentanţilor COTAR, pirateria aduce scăderi dramatice ale cifrelor de afaceri ale transportatorilor autorizaţi, unii dintre aceştia înregistrând pierderi de peste 300.000 de lei. Totodată, statul pierde încasări la buget de peste 300 milioane de euro anual, prin neimpozitarea celor care fac această fraudă fiscală.
“Este evident că aceste pierderi nu se datorează crizei financiare, deoarece nevoia de transport a populaţiei nu poate fi privită ca o cauză directă a impactului economic în procent de 100%. Acest rezultat este exclusiv datorat existenţei pirateriei în domeniul transporturilor şi a şcolilor de şoferi”, spun reprezenatnţii COTAR.
Aceştia susţin că statul nu încasează impozitele şi taxele legale de pe urma acestor activităţi deoarece nu există sancţiuni general valabile care să sperie şi “curajoşii care ar îndrăzni” să afectueze o activitate fără documente legale.
Reprezentanţii COTAR îi acuză pe secretarul de stat în Ministrul Transporturulor şi Infrastructurii (MTI), Eusebiu Pistru, şi pe directorul direcţiei de transport din MTI, Sorin Sârbu, că nu i-ar interesa problemele transportatorilor, spunând că aceştia ar fi “interesaţi doar de rotunjirea veniturilor proprii”.
COTAR a anunţat în 12 martie că va organiza acţiuni de protest în 17 şi 18 martie, iar în replică Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a spus că acţiunile anunţate sunt nejustificate şi “de neînţeles”.
Sursa NewsIn
Citiți principiile noastre de moderare aici!