“Ministrul Finanţelor ne-a promis că Guvernul va adopta vineri Ordonanţa de Urgenţă pentru a prelungi facilităţile acordate firmelor pentru trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic şi ne-a cerut să întrerupem protestele. Astăzi (miercuri, n.r.) este cea de-a opta zi de proteste şi acestea vor continua până când guvernul va decide prelungirea şomajului tehnic“, a spus Dumitriu.
Reprezentantul Cartel Alfa a precizat că Sebastian Vlădescu le-a transmis, în discuţia purtată la sediul Ministerului Finanţelor, că prelungirea măsurii privind şomajul tehnic va necesita un efort bugetar de aproape un miliard de lei şi va prevede scutirea de la plata contribuţiilor sociale datorate atât de angajatori, cât şi de salariaţii care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază.
Măsura ar urma să se aplice pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, pentru o perioadă de până la 3 luni.
Aproape 60 de sindicalişti din industria uşoară, minerit, mecanici de locomotivă, Tarom şi angajaţi din industria hârtiei, afiliaţi Cartel Alfa, au pichetat miercuri în faţa sediului Ministerului Finanţelor pentru a cere menţinerea şomajului tehnic pe tot parcursul anului 2010.
Premierul Emil Boc a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care măsura şomajului tehnic va fi prelungită în anul 2010, începând cu luna februarie şi a amintit că angajatorii pot beneficia de un program european prin care pot plăti din fonduri UE între 50 şi 75% din salariul unui şomer angajat de ei, timp de 6 sau 12 luni.
Sursa NewsIn
Citiți principiile noastre de moderare aici!