Oradea
Așa arată Oradea, cu Piața Unirii în prim-plan, fotografiată de sus. Noua piaţă modernă de 28.000 mp, proaspăt renovată, are o valoare cu puțin peste 24 milioane lei. S-a meritat investiția?
Cluj-Napoca
Văzut la primele ore ale dimineții, acest oraș reprezintă un amalgam de stări. Este al doilea oraș ca mărime din România, dar este considerat de mulți internaționali ca fiind cel mai frumos din țară. Potrivit unui raport din 2013 al Comisiei Europene, Clujul a fost declarat ca cel mai primitor oraș din România. De asemenea un studiu din 2014 l-a plasat pe prima poziție a orașelor cu cel mai puțin poluat aer dintre metropolele Europei.
Hunedoara
Prezența impunătoare a castelului, domină orașul Hunedoara, iar pentru cei atrași de Evul Mediu, castelul reprezintă unul dintre monumentele cele mai atractive din spațiul european. Castelul Huniazilor, cunoscut ca reședința familiei Corvin, ocupă locul unei cetăți donate de regele Sigismund de Luxemburg lui Voicu Hunyadi în anul 1409. Cel care a demarat construcțiile este Iancu de Hunedoara, voievodul Transilvaniei (1441- 1456), eroul bătăliei de la Belgrad din 1456, împotriva turcilor.
Sibiu
Alura de basm dată de Piața Mare transformă Sibiul într-un loc de poveste atât ziua cât și pe înserate. Sibiul este un adevărat centru turistic și cultural care încântă prin decorul natural și istoric deosebit. Se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții. Magia acestuia este conturată de peisajul medieval, dat de a Palatul Brukenthal, Biserica Parohială Romano Catolică, cât și de turnurile de apărare a orașului: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor şi Turnul Dulgherilor.
Brașov
Acest oraș îmbrățișat de carpați este înzestrat cu o arhitectură gotică, barocă și renascentistă, și este unul dintre cele mai vizitate orașe din România. În 1689 acest loc de poveste a fost odată înecat în fum. Un incendiu a distrus mare parte din oraș și a omorât 3000 de oameni. Majoritatea caselor au fot arse.
Piatra Neamț
Piatra Neamț este unul dintre cele mai vechi orașe din Moldova având o vârstă de peste 2.000 de ani. Cele mai vechi urme de locuire umană descoperite în zona actualului oraș datează din Preistorie, cu circa 12000 ani înaintea erei noastre.
Ploiești
Ploieștiul sau „Orașul lui Caragiale” a fost cel mai mare producător de petrol din Europa, motiv pentru care a fost denumit „Capitala aurului negru”. Aici s-a construit prima rafinărie din lume.
București
Între anii 1900 – 1930, a fost considerat unul dintre cele mai frumoase și moderne orașe din Europa, fiind egalabil cu Parisul. De aici provine și denumirea de „micul Paris”. Orașul București a fost printre primele din Europa dotate cu omnibuze cu cai.
Timișoara
În 1884, Timișoara devine primul oraș european, și al doilea după New York la nivel global, care a introdus iluminatul electric stradal. Timișoara mai este supranumită “mica Vienă”, ca urmare a vieții culturale bogate, a vestigiilor istorice și a cladirilor ce datează din secolul 18.
Iași
Fosta capitală a Moldovei, a fost incendiată în istoria ei de trei ori. Prima dată, în 1513, de către tătari, apoi de către otomani în 1538 urmând ca în 1686 rușii să fie cei vinovați.
Arad
Orașul Arad este localizat strategic la intersecţia unor importante artere de circulaţie, care oferă posibilitatea multor turişti români şi străini să
viziteze aceste meleaguri. Potenţialul turistic al judeţului Arad este bogat şi variat, iar turiştii pot petrece, cu siguranţă, clipe de neuitat. Frumuseţea şi
diversitatea reliefului, alături de cele mai importante obiective turistice şi culturale reprezintă tot atâtea elemente de atracţie pentru cei care doresc să
se delecteze şi să evadeze din stresul vieţii cotidiene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!