Doi tineri clujeni vor să-i adune pe nepoţii de ţărani într-o comunitate online. Inițiatorii proiectului tocmai s-au mutat la sat, devenind proprietarii unui întreg deal în comuna Vultureni, unde cresc o livadă de aluni și dezvoltă o fermă tradițională. Site-ul www.nepotdetaran.ro îi prezintă și îi adună pe tinerii care derulează afaceri inspirate din tradițiile românești. 50 de povești de succes sunt deja promovate pe site. Un site care îi adună pe tinerii care se apucă de treabă la sate.
În această toamnă se fac primii pași pentru dezvoltarea unei comunități online neconvenționale: cea a tinerilor care dezvoltă proiecte inspirate din stilul de viață tradițional românesc.
Întoarcere la tradiţii
„Nepot de țăran” este un proiect început în această toamnă de către doi tineri clujeni, Constantin și Francesca Gozman, care își propun să-i adune pe cât mai mulți dintre aceia care, la fel ca ei, aleg să se inspire din tradițiile românești atunci când își aleg calea în afaceri sau chiar în viață. Proiectul este dezvoltat sub forma unei platforme editoriale interactive, care prezintă povești de succes, portrete și interviuri ale tinerilor întorși în mediul rural. „Vrem să contribuim la promovarea stilului de viață tradițional românesc și să îl prezentăm ca pe o opțiune viabilă pentru tinerii de azi”, spune Constantin Gozman.
www.nepotdetaran.ro este o platformă online gratuită, interactivă și informativă, care reunește portrete și interviuri ale tinerilor ce au reușit să cultive și îmbogățească stilul de viață tradițional românesc. Platforma are și rolul de a susține dezvoltarea unei comunități a celor deja reîntorși în mediul rural, dar și a celor care iau aceasta în considerare ca pe o alternativă viabilă pentru viața lor. „Nepot de țăran” este un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
„«Nepot de țăran» dorește să fie o sursă de informare și inspirație pentru tinerii aflați în căutarea unei schimbări în viață, pentru cei care își doresc să dea viața corporatistă pe stilul de viață tihnit, pentru cei care își doresc să fie mai aproape de natură și tradiții sau pentru cei care doresc să se reîntoarcă acasă. Ne adresăm, în special, publicului educat din mediul rural și urban, care are capacitatea și dorința de a demara sau de a se implica în proiecte de creativitate socială în mediul rural”, declară Constantin Gozman, inițiatorul proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!