O posibila explicatie a faptului ca potul cel mare nu s-a mai castigat de cinci luni ar fi pretul mare al unei variante simple.
Astfel, din cauza pretului mare, romanii nu-si permit sa joace variante cu mai mult de sase numere pe schema, doarece preturile unui astfel de bilet este foarte scump.
Prin urmare, sansa de castig a jucatorilor este mult mai mica. In tari membre UE, unde salariul minim pe economie este chiar si de 8-9 ori mai mare decat in Romania, pretul unei variante simple la Loto 6/49 este la jumatate fata de cel din tara noastra.
In Germania, unde salariul minim pe economie este in jur de 1.400 de euro, pretul unei variante simple este de 0,75 euro. In Grecia, o varianta costa doar 0,5 euro, in Bulgaria – 0,3 euro, in Portugalia – 0,8 euro, in Spania – 1 euro, la fel ca in Austria si Elvetia.
Rata castigului la prima categorie a scazut drastic dupa ce fosta conducere a Loteriei Romane a decis sa majoreze pretul unei variante simple.
Intrebata de jurnalistii de la Cotidianul de ce nu ia in calcul reducerea pretului variantei simple la Loto 6/49, actuala conducere a Loteriei a raspuns:
“In conformitate cu strategia de piata si politica de pret adoptata de C.N. Loteria Romana SA, pretul variantelor simple la jocurile de tip Loto sunt actualizate anual, fiind mentinute fixe pe tot parcursul anului.
La calculul actualizarii acestor preturi se are in vedere acoperirea costurilor de exploatare, inflatia prognozata pentru anul respectiv, precum si segmentul de jucatori caruia i se adreseaza fiecare joc in parte”.
ziare.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!