“Această ordonanţă, care vizează modificarea legilor 143 şi 339, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, se află acum în circuitul interministerial de avizare, urmând să fie prezentată în şedinţa de mâine (miercuri – n.r.) a Executivului”, a mai spus Irimie, după şedinţa Comisiei de Sănătate a Senatului, în care a fost dezbătut un proiect legislativ privind interzicerea plantelor etnobotanice.
Membrii comisiei au dat aviz negativ proiectului, pe motiv că legislaţia privind plantele etnobotanice nu poate fi modificată printr-o lege, ci prin ordonanţă de urgenţă a guvernului. Altfel, cei din comisie nu au avut obiecţii cu privire la conţinutul proiectului iniţiat de mai mulţi deputaţi.
Premierul Emil Boc i-a cerut, vineri, ministrului Sănătăţii să prezinte în şedinţa de săptămâna viitoare proiectul de act normativ care interzice plantele etnobotanice, indiferent dacă măsura are sau nu avizul Comisiei Europene. “Aş vrea să mergem în regim de maximă urgenţă, indiferent de existenţa sau inexistenţa unui aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice care, din nefericire, au un efect devastator la tineri. Cred că este bine să punem piciorul în prag cât mai repede cu putinţă”, a declarat Boc.
Problema interzicerii acestei categorii de plante a intrat în actualitate odată cu înmulţirea cazurilor de persoane, în special tineri, ajunse la spital în urma consumului de etnobotanice.
Sursa: newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!