Înca un mare actor ne-a părăsit și a lasat în urmă zeci de roluri și reprezentații remarcabile. Actorul suferea de ani buni de diabet.
„Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici măcar sănătate! Dacă este, este, dacă nu, asta e! M-au felicitat colegii de breaslă, dar nu-mi serbez ziua cu nimeni. Nu mai joc în niciun spectacol. Sunt la pensie şi mă bucur de acest lucru”, a delarat marele actor pentru ziarulring.ro în 31 ianuarie, chiar în ziua aniversării.
Marin Moraru a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori ai scenei românești. Rolurile interpretate de acesta pe scenă au fost dintre cele mai diferite – de la Pigulete în „Pigulete plus cinci fete” de C. Bratu, la Gulita, în „Chirița în provincie” de Alecsandri, Patrocle, în „Troilus și Cresida” de Shakespeare, Diderot, în „Nepotul lui Rameau” de Diderot, Cracanel, în „D ale carnavalului” de I.L.Caragiale, Socrate, în „Transplantarea inimii necunoscute” de Al. Mirodan, Regele, în „Leonce si Lena” de Buchner, până la Titirca, în „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, Take, în „Take, Ianke și Cadar” de V.I. Popa, Doctorul, în „Egoistul” de Jean Anouilh, în regia lui Radu Beligan (la 22 martie 2009, acest spectacol a atins cea de-a 100-a reprezentație). Marin Moraru s-a aflat și în distribuțiile telenovelelor românești difuzate de postul Acasă TV și Pro TV, „Inima de țigan” (2007), „Regina” (2008), „Iubire și onoare” (2010), „Pariu cu viata” (2011).
Actorul are o stea care îi poartă numele pe Aleea Celebrităților din Piaţa Timpului din București, din anul 2012, iar începând cu anul 2013 nu mai voia să joace. Era descumpănit și nu mai simțea că-și găsește locul lângă cei prea grăbiți și ocupați. Anul trecut era distins cu Premiul de Excelenţă la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
La 72 de ani a făcut din meseria sa o „profesiune de credință” și a fost numit Cetățean de Onoare al Municipiului București. Pe langă rolurile memorabile, Marin Moraru lasă întipărite în sufletele românilor celebrele interviuri în care vorbește despre lucrurile importante din viață.
Citiți principiile noastre de moderare aici!