“În cazul în care, din motive obiective, nu se poate asigura o temperatură care să permită desfăşurarea normală a activităţii deînvatamant sau nu se poate asigura desfăşurarea programului şcolar din orice alte motive legate de condiţiile meteorologice, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Directorul unităţii de învăţământ are obligaţia de a informa, în cel mai scurt timp posibil, inspectoratul şcolar despre orice situaţie specială creată la nivelul şcolii din cauza condiţiilor meteorologice”, se arată într-o atenţionare trimisă de minister tuturor inspectoratelor şcolare judeţene care au solicitat unităţilor de învatamant rapoarte privind derularea cursurilor.
La Bucureşti, de pildă, nu au fost raportate, deocamdată, probleme cauzate de frig. “Toate cele 457 unităţi de învăţământ funcţionează bine, nu sunt probleme din cauza frigului, inclusiv la cele racordate la reţeaua de termoficare, marea majoritate, de altfel”, a precizat pentru NewsIn, reprezentantul ISMB Marian Banu.
În judeţul Galaţi, însă, Inspectoratul Şcolar Judeţean a recomandat conducerii unităţilor de învatamant să reducă programul cu elevii în zilele geroase, iar, în zonele din mediul rural unde microbuzele nu mai pot ajunge să preia elevii din cauza viscolului, profesorii să nu le pună absenţe copiilor care lipsesc de la ore. S-au luat astfel de măsuri la Colegiul Naţional “Costache Negri” şi la Liceul cu Program Sportiv din Galaţi, unde programul pentru cei mici începe acum la ora 9.00, iar pentru cei mari se reduc pauzele. În majoritatea comunelor judeţului nu au mai fot trimise microbuzele în sate, după elevi. “Mijloacele de transport nu au mai pornit deoarece combustibilul a îngheţat în instalaţiile de alimentare ori pentru că au avut probleme tehnice. Aşa s-a întâmplat în Brăhăşeşti, Gohor, Ghidigeni, Cudalbi, Cerţeşti şi Toflea. În alte cazuri, microbuzele care se îndreptau către satele din jur să preia elevii nu au mai putut înainta din cauza nămeţilor, aşa că au făcut cale întoarsă în comune, goale”, spune inspectorul şcolar general adjunct Onuţ Atanasi.
În intervalul 15-17 februarie, urmează să fie susţinută una din probele orale care preced, în timpul anului şcolar, examenul scris de bacalaureat, respectiv cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română.
Anul şcolar 2009-2010 se termină pe 11 iunie, până atunci fiind programate două vacanţe, în intervalul 30 ianuarie – 7 februarie şi între 3 şi 11 aprilie.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!