Polițiștii brăileni au amendat, în urmă cu câteva zile, un bărbat, decedat în urmă cu șapte ani. Nu pentru că ar fi înviat din morți, ci pentru că a parcat o maşină scoasă la vânzare într-un loc neadecvat:
„Tănase Petrache (…) la data de 20.02.2018, ora 16, în mun. Brăila, pe strada Siretului, în dreptul blocului (…), în calitate de proprietar, avea pus la vînzare auto marca Daewoo Cielo cu număr de înmatriculare (…) pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens”, potrivit procesului verbal de constatare, întocmit de poliţistul local.
Gafa este completată de mențiunea: „Proprietarul nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”. Procesul verbal de constatare a fost întocmit fără ca vreun martor să fie de faţă, potrivit aceluiaşi document.
Enervat la primirea amenzii, fiul defunctului a postat, pe pagina personală de Facebook, fotografii cu procesul verbal alături de un mesaj dur la adresa polițistului responabil de marea eroare:
„Cât de incult poţi să fii…de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva…să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani….fără să faci un minim de verificări??? Domnule…care te crezi mare <poliţist> local, dar nici măcar nu ştii să scrii corect gramatical (<vînzare>, <aparţinînd> şi <decît>” se scriu cu <â>), până şi telefonul meu este mai deştept ca tine şi scrie corect cuvintele…du-te la şcoală, dar ia-o din clasa a-2-a că ai pierdut multa materie şi eşti în urmă rău de tot…dă-ţi demisia băiatule că iei o căruţă de bani degeaba!!!”, a scris brăileanul pe Facebook.
Contactați de Mediafax reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila au recunoscut greșeala şi spun că totul a pornit de la neatenţia unui poliţist local, în condiţiile în care urmaşii decedatului nu făcuseră succesiunea bunului.
„Este o eroare a dispecerului nostru, în ziua aceea el era de serviciu şi nu a verificat decât numele şi adresa proprietarului, nu s-a uitat şi acolo unde se spunea că proprietarul maşinii este decedat. Singura instituţie care poate anula o amendă este instanţa. Cetăţeanul care se simte prejudiciat se poate adresa instanţei. El nu a făcut succesiunea, nu este treaba noastră să stabilim de ce nu a făcut-o. Există varianta ca respectivul să se adreseze Poliţiei Locale, iar noi să luăm amendă şi să o prezentăm instanţei spre anulare. Nu s-a întâmplat aşa, cetăţeanul a ales altă variantă”, a spus directorul Georgică Tănase pentru Mediafax.
Povestea brăileanului mort de şapte ani, amendat pentru că a încercat să vândă o maşină, va ajunge în instanţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!