„Acest Guvern nu poate, și nu își va asuma, să se angajeze pe toate fronturile de reformă în societatea românească. Dar ceea ce își asumă acest Guvern e un set de măsuri concrete, limitate ca număr, dar cu impact și relevanță sistemică, pentru care intenționează să dea seama la final de mandat față de forțele politice și față de societate”, se precizează în Programul de Guvernare.
Planul Guvernului Cioloş cuprinde modificarea de urgenţă a legislaţiei electorale. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ar urma să fie aleşi în două tururi de scrutin, alegerile să fie comasate şi toţi aleşii să aibă mandat de 5 ani, ceea ce ar însemna revizuirea Constituţiei.
Guvernul Cioloș dorește „susţinerea fără rezerve a independenţei justiţiei şi a continuării luptei împotriva corupţiei, inclusiv prin revizuirea sistemului de imunităţi şi aplicarea strictă a regimului de incompatibilităţi”.
„Pe planul agendei europene și de politică externă, România trebuie să se poziționeze ferm în contextul geopolitic actual, care devine din ce în ce mai complex și dificil”, se mai arată în planul de Guvernare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!