El criticând astfel afirmaţia primului ministru, care a spus că modificarea statutului magistraţilor nu a fost oportună.
“Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost la Bruxelles, unde a fost invitat să dea explicaţii despre încălcarea Constituţiei de către majoritatea PSD-PNL, când a fost modificată legea privitoare la numirea procurorilor“, a spus Liviu Negoiţă.
El a susţinut că, la Bruxelles, premierul şi-a pus în aplicare programul “Minciuna“. “Tăriceanu a minţit şi Comisia Europeană şi societatea românească. El a spus preşedintelui CE că Guvernul lui este fidel programului european pe justiţie, dar nimic nu îi este mai străin“, a acuzat Negoiţă.
Liderul PDL a criticat, totodată, afirmaţia premierului, potrivit căruia modificarea legii Statutului magistraţilor, votată de Senat, nu a fost oportună.
“Dacă cineva a fost şi nu este oportun, atunci este vorba de primul ministru al Guvernului «Minciună» patronat de PSD. Tăriceanu şi Geoană, PNL şi PSD nu se pot prezenta în faţa alegătorilor cu pretenţia de a fi votaţi, în condiţiile în care tot ce vor ei este separarea legii în stat: una pentru oamenii de rând, alta pentru protejarea propriilor privilegii“, a spus Negoiţă.
El a completat că premierul “visează” la România ca la a şaptea putere a Europei, dar că, deocamdată a reuşit, “împreună cu partenerii săi din PSD, să facă din România prima putere europeană a minciunii”.
Vicepreşedintele PDL a mai spus că, după excluderea PD de la guvernare, liderii PSD şi PNL nu au avut alt scop decât modificarea legilor justiţiei, “din dorinţa de a-şi prezerva interesele oculte şi de a nu răspunde în faţa legii, ca orice alt cetăţean”.
Decizia Parlamentului de a modifica procedura de numire a procurorilor şefi reprezintă, din punct de vedere politic, un demers inoportun, dar care poate fi discutat tehnic, a declarat, marţi, premierul Tăriceanu, la sfârşitul discuţiei de la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.
Premierul a arătat totodată că, din punct de vedere tehnic, în statele europene există diferite formule de numire a procurorilor şefi, inclusiv de către ministrul Justiţiei, fără “un patent sau o formulă unică“, şi a precizat că în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se vorbeşte despre creşterea responsabilităţilor CSM.
sursa:mediafax
Trimite articolul
XPărerile politice ale unui bişniţar de cartier care s-a trezit primar nu contează…