“Nu l-ar avantaja deloc sa vanda imobilul in contextul actual, pentru ca nu ar reusi sa acopere nici macar pretul de cumparare. Totusi, daca nu ar gasi niciun fel de solutie ca sa plateasca rata luna de luna, ar putea sa incerce o cesiune a creantei catre un tert sau sa il vanda cu acordul bancii, incercand sa obtina pe el macar valoarea sumei din sold.
Astfel, nu va avea nici de pierdut, dar nici de castigat din punct de vedere financiar, ci va suferi doar o puternica dezamagire”, sustine Raluca Dobre, analist financiar IpoteciDirect.
In astfel de situatii, solutiile stau intotdeauna in cunoasterea temeinica a contractului de credit si in a negocia rezolvarea cu institutia finantatoare. Consumatorul trebuie sa studieze inclusiv legile de rigoare si sa nu se lase intimidat pana cand nu vorbeste cu acea persoana care se va dovedi deschisa optiunilor de negociere.
Negociaza
Este bine de stiut faptul ca executarea silita nu ii este benefica imprumutatului, dar nici institutiei finantatoare. Aceasta va trebui sa investeasca timp si resurse pentru valorificarea imobilului, pierzand profitul rezultat din dobanzile si comisioanele creditului respectiv.
Mai mult decat atat, exista si posibilitatea ca pretul de vanzare sa nu acopere intreaga datorie ramasa. Din aceste motive, consumatorul trebuie sa contacteze ofiterul de credit pentru a negocia.
Alternativele principale sunt: majorarea perioadei de creditare si scaderea ratei la o valoare accesibila; acordarea unei perioade de gratie pentru plata ratei; inlocuirea creditului cu un altul, in conditii mai avantajoase; refinantarea cu un produs mai avantajos (foarte importanta este analiza costurilor de refinantare).
Sursa: ziare.com
Trimite articolul
XSA NU LUATI CREDIT DE LA I.N.G . O SA FACETI CEA MAI MARE GRESALA A VIETII ASA CUM AM FACUT SI EU. OCOLITI BANCA ING
Acest articol seama mult cu un articol de pe mybank.ro cu acelasi titlu
pai in cazu asta mai faci un credit sa platesti TAXA
http://muietariceanu.wordpress.com