Printre cele mai citite volume anul acesta se numără titluri semnate de Lucian Boia, Paulo Coleho, Dan Brown, Igor Bergler, Marian Godină. Ca și în alți ani și în 2016 s-au bucurat de un număr mare de vânzări cărţile motivaţionale, SF-urile, thrillerurile, dar şi cărţile de nutriție.
Pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi la Humanitas se află „Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)”, de Lucian Boia și lansată la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.
Este urmată de „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara” şi de „Nebunia de a gândi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu. Topul este completat de volumele „În umbra Europei. Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea”, de Robert D. Kaplan, şi de „Nelinişti vechi şi noi”, scrisă de Andrei Pleşu.
Topul Polirom al celor mai dorite cărţi de cititori în 2016 reflectă vânzările înregistrate până la finele lunii octombrie. Astfel, pe prima poziţie se află „De veghe în lanul de secară”, J.D. Salinger, urmată de „O mie nouă sute optzeci şi patru”, de George Orwell. Vânzări spectaculoase au înregistrat și „Cele patruzeci de legi ale iubirii”, de Elif Shafak, „Cel care mă aşteaptă”, de Parinoush Sanie şi „Exerciţii de echilibru”, a lui Tudor Chirilă.
La Editura Litera, printre bestsellere s-a situat volumul „Înainte să te cunosc”, şi continuarea acestuia: „După ce te-am pierdut”, de Jojo Mojes.
Titlurile cele mai vândute în 2016 la Corint Junior sunt „Răspunsuri la toate întrebările copiilor” – nonficţiune; „Poveşti pentru fetiţe” de Italo Calvino – ficţiune, colecţia Poveşti italiene; „Addison Cooke şi comoara incaşilor” – ficţiune, colecţia Aventura şi mister; „Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător” – ficţiune, colecţia Poveşti ilustrate; „Paradisul lui Mimi şi Tibi” – ficţiune, colecţia Autori români.
Printre cele mai cumpărate cărți ale editurii Curtea Veche Publishing, se numără romanul polițistului Marian Godină: „Flash-uri din sens opus”, urmată de cea mai vândută carte motivaționala publicată din toate timpurile a lui Dale Carnegie: „Secretele Succesului”.
Românii sunt interesați și de nutriție, pe locul trei în clasamentul editurii situându-se cartea dr. Mihaela Bilic „ABC de nutriție”. Tot din preferințele conaționalilor noștri fac parte parte cărți motivaționale ale autorilor Daniel Goleman („Inteligența emoțională”) și Brene Brown („Curajul de a fi vulnerabil”).
Din cele 150 de edituri rămase în România, cele mai populare edituri sunt: Humanitas, Polirom, RAO, Curtea Veche și Paralela 45.
Citiți principiile noastre de moderare aici!