Pe 12 ianuarie, directorul general al băncii, Robert Rekkers, declara că Banca Transilvania intenţionează să solicite Fondului de Garantare majorarea cu cel puţin 10 milioane euro a plafonului pentru programul Prima Casă, după ce a epuizat limita pe care o avea la dispoziţie.
Plafonul iniţial de garantare, la dispoziţia Băncii Transilvania, a fost de 17 milioane euro, în octombrie 2009 fiind suplimentat cu 10 milioane euro.
“Este cea de a doua suplimentare pe care Banca Transilvania o primeşte din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Vom folosi această oportunitate pentru creşterea ritmului creditării, dar şi pentru a ajuta cât mai mulţi oameni să aibă casa lor”, a explicat Rekkers, citat în comunicat.
Astfel, noua sumă este destinată celor care au încheiat deja sau vor încheia ante-contracte de vânzare-cumpărare a unui imobil, până pe 15 februarie. Creditele sunt acordate pentru achiziţionarea de locuinţe terminate sau în construcţie, precum şi pentru cele care urmează să fie construite.
Până în prezent, BT a acordat aproape 600 de credite prin programul Prima Casă, iar alte 100 de dosare, de 2,5 milioane euro, se află în diferite stadii de aprobare. Potrivit datelor băncii, clienţii preferă creditele pe termen lung, între 20 şi 30 de ani, iar valoarea creditelor contractate este, în general, cuprinsă între 25.000 şi 57.000 euro.
Banca Transilvania acordă finanţări atât în lei, cu o dobândă de 10,65% pe an, la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, cu o dobândă de 4,7% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).
Banca Transilvania are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT are peste 500 de unităţi.
Sursa NewsIn
Citiți principiile noastre de moderare aici!