Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afecteaza bronhiile. Fiind una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, acesta produce episodic crize: spasme ale bronhiilor, care le îngustează brusc și pacientul simte că se sufoca, îi este mai greu sa expire decât să inspire aer.
Cu un debut încă de la vârste fragede, astmul devine tot mai grav pe măsura ce boala nu este tratată. Pentru a face ca plămânii să funcționeze normal, medicii recomandă respectarea tratamentului. Acesta este de două tipuri: de salvare și medicație pe termen lung, de întreținere.
„Astmul este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important ca pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc.” spune Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi reprezentantul GINA (Global Initiative for Asthma) în România. „Pe www.invingeastmul.ro pacienţii au la dispoziţie un test de autoevaluare a controlului astmului ” adaugă Prof. Dr. Mihălţan.
Alternative naturale de tratament
Una dintre metodele recomandate pentru tratarea astmului și nu numai este salinoterapia. Element indispensabil vieții noastre fiziologice, sarea constituie și un medicament extraordinar, un remediu la care medicina tradițională apelează cu încredere de sute de ani.
Cel mai curat și sănătos aer terestru este aerul salinelor, datoriă proprietăților lui aseptice și bactericide. Prin inhalarea aerosolilor sărati, se îmbunătățește activitatea căilor respiratorii, începând cu cavitatea nazală si terminând cu ultima alveola pulmonară.
Bolnavii pot face acest tratament și în Oradea, pe strada Blaise Pascal, la Salina Roman. Salina este realizată după un brevet de invenție și este aprobată de Ministerul Sănătății. Ambientul este creat cu ajutorul celor 26 de tone de sare naturală aduse de la Slanic Prahova, iar eficiența se datorează umidității ridicate și a unei bune ventilații a spațiului din salină.
Statistici îngrijorătoare
Astmul afectează mai mult de 300.000.000 oameni în toată lumea și este cea mai răspândită boală cronică printre copii. Doar în Europa, 30.000.000 persoane suferă din cauza astmului. Tot în Europa, 1 din 4 pacienţi a avut cel puţin o criză de astm atât de severă, încât nu a putut nici măcar să ceară ajutor. În Europa de Vest, o persoană moare din cauza astmului în fiecare oră. Nici în România situația nu este mai puțin îngrijorătoare. Evidența numerică înregistrează între 800.000 și 1.000.000 de cazuri de astm.
De asemenea, specialiștii avertizează asupra factorilor de risc care favorizează apariția astmului, printre cei mai comuni aflandu-se fumul și materialele de construcții izolante, precum și lacurile folosite în construcția locuințelor.
Conform informațiilor oferite de Societatea Română de Pneumologie, în România doar 10% sunt identificați si se află sub tratament, iar riscul de apariție a bolii înregistrează o creștere în mediul urban.
Citiți principiile noastre de moderare aici!