Joi, 27 decembrie, la ora 10:00, s-a dat startul înscrierii în programul Start-Up Nation 2018. La ora deschiderii, aplicaţia a fost blocată pentru câteva minute, semn că numărul celor care au dorit să se înscrie la prima oră a fost foarte mare. La ora 12:30, după două ore şi jumătate de la stat, erau înscrise în program peste 1.300 de dosare.
Cei care doresc să se înscrie în program o pot face timp de 30 de zile lucrătoare, (până în 12 februarie 2019). Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului, conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Beneficiari
Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.
Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.
„Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat MACA.
Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.
Reprezentanţii MACA precizează că în procedura programului este stabilit ca „Pentru plăţile efectuate în valută, conversia se face utilizându-se cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României”.
Cursul EURO comunicat de Banca Naţională în data de 20 decembrie 2018 este 4,6598 lei pentru un euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!