Iancu vorbeşte din nou despre faptul că Poli este de fapt vicecampioana ţării, aminteşte din nou de dorinţa manifestată de cei de la BkP, firma care este de fapt acţionarul principal la Poli, de a renunţa la activitatea fotbalistică şi apelează la puterea locală care să hotărască „prin voinţă politică”. O asemenea intervenţie financiară este considerată soluţia fericită! Suma echivalentă a soluţiei fericite: 1, 8 milioane de euro, plătibili . „În competiţie cu posibilitatea de a renunţa la activitatea fotbalistică, aşa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, există şi situaţia fericită în care puterea locală, prin voinţa politică sa hotărască, în baza unor performanţe actuale şi viitoare să susţină activitatea echipei de fotbal. Pentru acest fapt, propunem ca pentru anul 2011, în baza poziţionării în clasament ca vicecampioană a ţării, aşa cum va rămâne Poli Timişoara în istoria fotbalului romanesc, dar luând în calcul şi lipsa licenţei, clubul să primească în total, o sumă în jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Această sumă ar urma să se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru funcţionare pe parcursul anului în curs, conform Legii Sportului, fiind plătibilă până la 31 decembrie 2011”, a anunţat Marian Iancu.
Desigur, necesarul de finanţare nu se opreşte aici, fiind solicitaţi bani şi pe 2012, dar numai pe bază de performanţe, ne asigură Iancu. „Pentru anul 2012, condiţionat de revenirea în Liga I, propunem o premiere totală, de către autorităţile locale şi judeţene în jurul sumei de 2 milioane de euro, plătibile după omologarea rezultatului şi primirea licenţei pentru Liga I, până la 31 decembrie 2012”, continuă patronul clubului.
Începând cu anul 2013, în funcţie de poziţia ocupată în primele cinci locuri, ar putea să existe mai multe paliere care sa condiţioneze valoarea premierii, după omologarea rezultatelor şi, bineînţeles, acordarea licenţei, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2013
Iancu vorbeşte din nou de posibilitatea apariţiei unui nou investitor, dar numai cu aprobarea CJT şi a primăriei, după acelaşi model de cedare a 50% din acţiuni, contra unei investiţii de 22 de milioane de euro. La fel, Chivorchian rămâne reprezentantul BkP la club, şi în noua formulă acţionarială, dar nu neapărat şef. „Grupul de firme BkP şi-a manifestat disponibilitatea să se încadreze într-o formă legală, propusă, care poate să meargă până la cedarea a 50% din acţiunile societăţii pe acţiuni Politehnica Timişoara, cu menţiunea că aceia care vor prelua administrarea companiei să îşi asume într-un termen mediu, 10-12 ani, o investiţie egală cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Dacă exista un asemenea investitor, în mod obligatoriu el va trebui agreat de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean, dar şi de fanii alb-violeţi. Reprezentantul acestuia va prelua funcţia de preşedinte de Consiliu de Administraţie şi Director general, urmând ca BKP sa menţină ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem menţiunea că atât Consiliul Local, ca şi cel Judeţean se pot constitui ca acţionari, dacă acestea vor hotărî ca prin această intervenţie să fixeze definitiv clubul ca entitate juridică locală, deţinătoarea celei mai importante mărci din vestul ţării”, a încheiat Marian Iancu.
Citeste si : Grindeanu: Ar trebui sa finantam si fotbalul, dar pe alte coordonate
Citiți principiile noastre de moderare aici!