Reprezentanţii autorităţilor timişorene şi Marian Iancu par tot mai departe de un acord. Consiliul Judeţean Timiş, instituţie care a anunţat că va prelua pachetul integral de acţiuni al SC FC Timişoara SA, dar numai în anumite condiţii, a anunţat, marţi la orele prânzului, sec: „SC FC Timişoara SA nu a respectat termenul de depunere a dosarului în vederea cesionării întregului pachet de acţiuni către autorităţile locale”. Vă reamintim că luni reprezentanţii principalelor partide politice s-au pus de acord să lanseze o ofertă de preluare a pachetului integral de acţiuni ale clubului de fotbal. Una dintre condiţii: până astăzi la ora 12, Iancu să prezinte dosarul complet de negociere. După cum era de aşteptat aceasta nu s-a întâmplat.
Desigur, Iancu nu s-a arătat speriat de asemenea comunicate seci şi a spus că el continuă demersurile pentru întocmirea dosarului de licenţiere. „Nu cred în astfel de documente, nu ştiu despre ce fel de dosar e vorba, nu am fost contactat de nimeni. Noi ne urmăm cursul normal şi vom depune dosarul de licenţiere aşa cum am promis” a spus Marian Iancu.
Reacţia autorităţilor se încadrează destul de mult în tonul discuţiilor faţă în faţă purtate de Iancu şi de autorităţi, în urmă cu câteva săptămâni, la iniţiativa Druckeria. Atunci reprezentanţii autorităţilor locale au fost luate prin surprindere în momentul în care patronul Poli a declarat că este dispus să cedeze către CJT şi CLT pachetul integral de acţiuni. Atunci cei din sala de discuţii au fost puţin luaţi prin surprindere de acceptul lansat de Iancu. La fel, era destul de greu de crezut că în mai puţin de 24 de ore, în conformitate cu solicitarea şefilor de partide politice timişene, negociatorii să poată realiza integral contractul de cesiune.
UPDATE. Iancu emite promisiuni bilaterale de vânzare – cumpărare
După ce s-a trezit cu anunţul în faţă, patronul lui Poli, Marian Iancu, a declarat că habar nu avea de dead-line-uri şi dosare necesar a fi depuse la CJT.
„Cu privire la depunerea unui anume dosar pentru astăzi, 28 martie 2012, ora 12, în vederea cesionarii întregului pachet de acţiuni către autorităţile locale, facem menţiunea ca nu au existat un asemenea termen şi o asemenea solicitare. Nu cunoaştem ce ar fi trebui să conţină acest dosar. Pentru ziua în curs, ne-am stabilit ca priorităţi depunerea dosarului de licenţiere, cât şi întocmirea unui contract-cadru pentru vânzarea întregului pachet de acţiuni către Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica, asumat de noi, acţionarii Politehnicii Timişoara şi depus în vederea aprobării plenului Consiliului Judeţean Timiş. În cazul în care contractul va fi aprobat, părţile vor semna iîn cursul zilei de mâine, 29 martie, moment începând cu care FC Politehnica Timişoara va avea un alt acţionar. La această ora, ambele priorităţi au fost îndeplinite”, a anunţat principalul acţionar de la Poli.
Probabil speriat de reacţia dură a autorităţilor, ulterior Marian Iancu a trimis pe adresa CJT o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare.
„Menţionăm că documentul a fost depus la CJT, cu nota de înaintare, astăzi, 28 martie, în jurul orei 15. Fiind vorba de o propunere, ea poate suferi unele modificări sau completări în ceea ce priveşte interesele, poate neatinse, ale posibililor viitori acţionari ai Politehnicii Timişoara. Important de cunoscut este faptul că toţi acţionarii actuali ai Politehnicii Timişoara şi-au dat acordul cu privire la prezenta promisiune de vânzare-cumpărare şi în mod excepţional cu privire la articolul 9, punctul 1 şi în special punctul 2. Mentionam că din dosarul de licenţiere, auditat de specialiştii agreaţi de FRF, direcţia licenţiere, rezultă o obligaţie de plată de efectuat urgent până în data de 31 martie 2012, după cum urmează: Datorii impuse de caietul de licenţiere în sumă totală de 1.798.209 euro, plus 219.850 euro, drepturi restante jucători aferente lunilor ianuarie şi februarie 2012″, se arată în document.
Citiţi ataşat, în format .pdf, promisiunea bilaterală înaintată de Iancu la CJT.
UPDATE. Nicolae Robu vine cu primele propuneri la promisiunea bilaterală
Primul care a reacţionat, oficial, la promisiunea bilaterală de vânzare – cumpărare produsă de Marian Iancu a fost liderul PNL, Nicolae Robu. El insistă ca vânzarea acţiunilor de către Iancu să nu se facă la 0,122 de lei ci la preţul de … zero lei pe acţiune!
„Proiectul întruneşte calităţile necesare pentru a putea fi considerat o bună bază de negociere în continuare şi cu celeritate, între autorităţi şi acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA”, a anunţat Nicolae Robu, la orele serii de miercuri.
Ce cere şeful PNL ca bază de pornire pentru negocieri: Acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA să accepte să reducă preţul de vânzare a acţiunilor de la 0.122 lei / acţiune la 0 lei / acţiune (precizăm că valoarea nominală a acţiunilor în registrul acţionarilor este de 10 lei / acţiune); S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu ca persoană (n. r. deţinătorii acţiunilor la club) să accepte eşalonarea recuperării creanţelor lor în valoare de cca 8,4 milioane lei, cca 11,6 milioane lei, respectiv 0.43 milioane lei în termene mai largi (nu 31.12.2012, 30.06.2013, respectiv 31.04.2012, cum se propune) şi nu din finanţări ale SC Politehnica Timişoara SA din partea noului acţionariat (autorităţile publice), ci din venituri ce urmează să fie obţinute de SC Politehnica Timişoara SA în timp, prin vânzarea de jucători, etc.
De asemenea, Robu mai vine cu o propunere, cel puţin interesantă: FCU Politehnica Timişoara să aibă dreptul de vot în SC Politehnica Timişoara SA cu un procentaj egal cu procentajul acţiunilor sale în totalul acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA (21.6 %)! Deci nu se mai pune problema de 1% din acţiuni achiziţionate de Politehnică.
„Marian Iancu şi ceilalţi reprezentanţi ai grupului său de firme să demisioneze din poziţiile avute în FCU Politehnica Timişoara, permiţând ca acest ONG să ajungă 100 % sub controlul autorităţilor publice”, mai cere Nicolae Robu!
Cum şeful PNL şi-a dat seama că sarcina financiară ce va trebui rezolvată pentru a obţine acţiunile clubului, ei vede soluţia obţinerii a doar 51% din acţiunile clubului ca devenind din nou viabilă.
Vă reamintim că această propunere a fost înaintată chiar de Marian Iancu, atunci când a apărut ideea cedării clubului către autorităţile locale. Şefii politici timişeni au plusat şi au cerut cedarea integrală a clubului, deşi nu se aşteptau ca Iancu să şi accepte.
„Având în vedere că, aşa cum rezultă din “Proiect”, preluarea integrală a acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA de către consorţiul autorităţilor publice, ar avea drept consecinţă pentru acestea o sarcină financiară imediată şi directă de cca 1.8 (eventual 2) milioane euro, necesari pentru îndeplinirea condiţiilor de licenţiere, iar ca sarcină pe un anumit orizont de timp şi indirectă – prin intermediul SC Politehnica Timişoara SA -, alţi cca 8 milioane euro – deci: sume considerabile! – consider că ar trebui reavută în vedere şi preluarea de către autorităţile publice doar a 51 % din acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, bineînţeles, condiţionată de acceptarea de către S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu a capitalizării creanţelor lor faţă de SC Politehnica Timişoara SA – capitalizare care ar echivala cu renunţarea de către ele şi el la aceste creanţe în valoare de cca 4.5 milioane euro-. În aceste condiţii, sarcinile financiare ale autorităţilor s-ar reduce de la cca 10 milioane euro la cca 5 milioane euro – cca 2 milioane directe şi cca 3 milioane indirecte -, sumă mult mai uşor de asigurat, mai ales în condiţiile în care sunt atâtea alte lucruri care necesită bani”, a mai spus Robu.
Universitatea Politehnica vrea unu la suta din Poli Timisoara
Preluarea actiunilor de la Poli Timisoara ramane in discutie
Citiți principiile noastre de moderare aici!