La DNA , între anii 2014 – 2018 , au fost circa 1443 de dosare penale vizând 1962 de judecători și 845 de procurori. În privința dosarelor soluționate, au fost în ceea ce privește judecătorii , 1208 dosare vizând 1604 judecători , râmânând la 30 iulie 2018 un număr de 235 de dosare nesoluționate vizând 433 de judecători.
Solicitările DNA de obținere a unor măsuri de supraveghere tehnică a magistraților au fost admise aproape în totalitate ( 97% ). Controlul a evidențiat nerespectarea principiului repartizării aleatorii a dosarelor , dar și nerespectarea prevederilor legale privind obținerea și ulterior valorificarea măsurilor de supraveghere tehnică a magistraților.
După publicarea raportului în integralitatea sa vom putea afla date interesante despre respectarea dispozițiilor legale la Tribunalul Bihor, Tribunalul Satu Mare și Curtea de Apel Oradea . Aceste cifre sunt îngrijorătoare și pot explica de ce în anumite perioade judecătorii care soluționau cauze ale DNA păreau timorați, știind probabil că sunt subiecți ai unor dosare penale și măsuri de supraveghere tehnică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!