La cum s-au derulat evenimentele în ultima perioadă, Oradea şi Bihorul nu mai vor să salveze un simbol. Chiar dacă nu are titluri sau cupe în palmares, FC Bihor a fost o prezenţă activă în fotbalul românesc cu toate că dansa mai mult pe muzica ABBA.
Dacă închidem ochii şi facem un recurs la memorie, fiecare dintre noi avem cel puţin o amintire plăcută. Stadioane pline înainte de 89, meciul „cu sticle” cu Dinamo, înfrângerea din minutul 98 cu Steaua, scutierii de pe marginile terenului, „UEFA, UEFA”, Kun, Zare, Vancea, Bolba, Ovi Lazăr, Tămaş, Csehi, Keşeru, promovarea din 2003 cu Vrăjitoarea în prim plan, etc.
Amintiri frumoase, împletite cu retrogradarea din 1997 sau insolvenţa, găselniţa lui Ioan Lucian, care ne-a răpit o promovare şi acum ne duce spre faliment.
Cu puţine perioade în care a fost administrat de privat, FC Bihor a fost la cheremul oamenilor politici în cea mai mare parte a timpului. Fenomen social, fotbalul a beneficiat de sume consistente în ultimii zece ani atât de la Consiliul Judeţean, dar mai ales de la Consiliul Local.
Astfel, în „guvernul” CS FC Bihor şi-au făcut loc de-a lungul anilor nume de pe tot eşichierul politic local precum Iulius Delorean (actual subprefect), Florin Birta (actual preşedinte la CSM Oradea), Eduard Florea (actualul city-manager), Daniel Negrean, Dumitru Voloşeniuc, Ovidiu Mureşan, plus alţii, mai mult sau mai puţin cunoscuţi.
Toţi oameni politici, numiţi politic şi fară nicio legătură serioasă cu fotbalul, cel mult chibiţi, dar care au avut girul preşedintelui Consiliului Judeţean sau al primarului municipiului Oradea, indiferent de numele acestora! Cei doi având şi cuvântul decisiv la numirea preşedintelui FC Bihor.
S-a dovedit că la fotbal nu se pricepe chiar toată lumea, iar trist e că membrii AGA aveau cuvântul decisiv. Fără aprobarea lor nu mişca nimic la FC Bihor! Atunci de unde s-au adunat aceste datorii? Ştiau ce aprobă sau nu îi interesa, că doar nu era vorba de banii lor? De ce nu s-a făcut un audit serios în urma căruia să se găsească cauzele care au dus la acest derapaj al banilor? Nu s-a găsit niciun vinovat în aceşti ultimi zece ani, iar datoriile au tot crescut. De ce nici primarul şi nici preşedintele CJ nu au fost interesaţi de aflarea adevărului şi de ce nu şi-au tras la răspundere oamenii delegaţi să gestioneze activitatea la FC Bihor?
O tradiţie fotbalistică începută în 1902 e pe cale să moară, dar asta nu pare să mai sensibilizeze pe nimeni. După 113 ani, Oradea nu va mai avea echipă în ligile arondate FRF! Vă simţiţi bine, foşti sau actuali membrii AGA?
Citiți principiile noastre de moderare aici!