Doar că echipei FC Bihor nu i s-au trasat obiective şi termene clare. Pe când, bunăoară, pentru realizarea Aquaparcului din Ştrandul Municipal, pentru Podul Macio de la Silvaş, pentru mozaicul Vulturului Negru, pentru accesul autospecialelor ISU la supraparcarea de la Tribunal existau prevederi contractuale şi termene exacte. Aceste fiasco-uri municipale au consecinţe negative asupra orădenilor.
Totuşi, neperformanţilor din subordine Primăria nu le-a aplicat – financiar vorbind – SOLUŢIA FINALĂ…
Dar hai să revenim la fenomenul strict sportiv, ca să nu fim acuzaţi că amestecăm prunele cu boii.
Admit că, raportat la alte sporturi, nu sunt un fan ultras al fotbalului carpato-danubiano-pontic . Cel puţin nu până când toate fostele glorii ale Generaţiei de aur vor înfiinţa în toată ţara Academii de fotbal pentru tineri jucători cu care să mai putem scoate capul în Europa sau la Mondiale. Căci fotbalul e prea scump pe piaţa internaţională ca să mai răzbim vreodată cu o Academie a lui Hagi iar în rest doar cu manageri de nivel balcanic la centrele de juniori.
Cu atât mai păguboase par susţinerile de echipe de seniori din bugete municipale. Oradea a fost o excepţie doar când un manager de talia lui Vizer şi-a alocat timp şi energie pentru FC Bihor. Dar după ce a decis să se dedice total Federaţiei Internaţionale de Judo şi Federaţiei tuturor sporturilor a devenit clar, pentru orice om priceput la sport, că FC Bihor va face pasul înapoi. Totuşi, de aici şi până la abandonarea completă a echipei e un dribling mult prea lung. Sunt ani de investiţii financiare, de coagulare a întregii echipe tehnice, a galeriei de suporteri şi, nu în ultimul rând, de investiţii în sentimentele micuţilor orădeni ce sperau să ajungă să joace la FC Bihor. Şi să renunţi la toate cu un singur şut? Copiii îndrăgostiţi de fotbal nu sunt borduri, capace de canal sau contoare de apă pe care municipalitatea s-a obişnuit să le facă şi desfacă după cum a greşit constructorul.
Nu în ultimul rând „înfrângerea la masa verde” a echipei de fotbal pune în offside întreg sportul municipal din Oradea. Căci şi baschetul se va putea aştepta, anul viitor, să rămână orfan de Primărie dacă va cădea pe locul şapte sau nouă, din cauze medicale, de arbitraj, de ghinion sau de natură sportivă. La fel polo-ul sau orice alt sport îmbrăţişat de CSM şi care, aparent, ar avea de câştigat pe moment din sucombarea fotbalului. În sport există destulă presiune pentru a mai ridica deasupra jucătorilor şi o sabie financiară a lui Damocles. Nu e productivă nici învrăjbirea bănească a secţiilor.
Iar de la un club municipal te aştepţi să aibă planuri, soluţii şi strategii pe termen mediu şi lung. Nu heirupisme iscate din avântul contabilicesc al unui proaspăt city-manager.
Citiți principiile noastre de moderare aici!