Chiar dacă, zilele trecute, oficialul francez și-a nuanțat mesajul, cert este că și Ferrero a emis un comunicat prin care afirmă că reprezentanţii companiei sunt conştienţi de aceste probleme de mediu şi că au luat deja măsuri pentru a asigura necesarul de palmieri din alte surse, sustenabile.
Oare facem mare brânză interpelându-l pe agro- ministrul “conservă” Daniel Constantin dacă are sângerete-n instalație ori caș la gură? Căci ar putea fi îndemnați și românii să boicoteze marii producători de lactate care importă masiv în timp ce fermierii noștri ajung să dea laptele la porci și se văd nevoiți să scape de vaci. Sau măcar domn ministru, ditamai șef de partid umanist, ar putea ordona o analiză chimică a laptelui de import fiindcă nu poate fi excesiv de “bio” un lapte adus proaspăt de la mii de kilometri la un preț sub cei 60-70 de bani cât se plătea litrul de lapte adunat de la țăranii noștri.
Iar dacă omoloaga Segolene Royal a riscat înțepăturile aprigilor italieni de dragul junglelor Malayeziei plus Indoneziei și ministra Mediului – Grațiela Leocadia Gavrilescu ar putea să se prindă că e rost de un boicot lactat de dragul vegetației neaoșe. Căci dacă bovine nu e, nici pășunat nu e. Iar fără pășunat și cosit, tot țăranul știe că pajiștile se acoperă în trei-patru ani cu mărăcini. Așa că, îndemnată-neîndemnată, cel puțin populația noastră rurală va boicota Ferrero mai abitir decât francezii. Cum așa? Fiindcă din motive economice va unge pe pâine gem de măceșe în loc de Nutella.
Citiți principiile noastre de moderare aici!