Contractul de mediere este un contract oneros, astfel că părţile vor achita un onorariu biroului de mediator la care s-au adresat. Aceste costuri vor fi stipulate în mod expres printr-o clauză cuprinsă în contractul de mediere.
În situaţia în care după încheierea contractului apar cheltuieli neprevăzute în interesul părţilor, mediatorul le va aduce la cunoştinţă acest aspect şi cu acordul acestora se va încheia un act adiţional contractului de mediere, atât în ce priveşte suma cât şi modul de plată, pentru activitatea prestată de către mediator. Cuantumul onorariului, modalitatea de avansare şi eşalonare a acestuia se stabilesc prin negociere între mediator şi părţi. Daca nu s-au înţeles altfel, părţile vor suporta aceste cheltuieli în mod egal. La fel ca şi în cazul altor profesii liberale, onorariul va fi stabilit în functie de dificultate, complexitate, natura şi obiectul conflictului.
În articolul următor, informaţii utile despre mediere. Pentru mai multe detalii puteţi adresa întrebări la adresa de e-mail: fullex70@yahoo.com. Pentru a contacta un mediator, consultaţi tabloul mediatorilor în format electronic, întocmit şi actualizat de Consiliul de Mediere, publicat în Monitorul Oficial al României, tabloul mediatorilor autorizaţi afişat în sediile instanţelor judecătoreşti.
AURICA FULE
Citiți principiile noastre de moderare aici!