Daniel Negreanu s-a nascut la 26 iulie 1974 la Toronto, a copilarit in Scarborough si are un frate mai mare, Mike, nascut tot in Canada, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.
Parintii lor, Ana si Constantin Negreanu s-au decis in 1962 sa paraseasca Romania. Au trecut prin Italia si au ajuns in Toronto, la timpurile cand orasul se termina, in nord, la Eglinton iar Sheppard, Finch si Steeles erau drumuri de tara.
Parintii au declarat ca ar fi vrut ca Daniel sa devina avocat. In schimb el a devenit campion mondial de poker.
Daniel Negreanu este adulat si angajat intr-o viata sociala cum nici o profesie probabil nu ar fi permis pe lumea asta. Doamna Negreanu spune ca succesul lui Daniel se bazeaza pe faptul ca este un maestru al Teoriei Probabilitatilor si are stapanire de sine iesita din comun.
“In timpul concursurilor, la masa de competitie jucatorilor li se pun adesea senzori in dreptul inimii ca doctorii sa fie in alerta, in caz ca se detecteaza modificari majore de puls sau iregularitati ale batailor inimii. Daniel este singurul despre care medicii au spus ca are nervi de otel, pur si simplu nu i se vede si nu se inregistreaza emotia in timpul competitiilor. Si-l iubeste lumea, nu-ti inchipui cat de mult il iubeste lumea”, vorbeste mama lui Daniel.
Traseul romanului spre bogatie
Website-ul TeamPokerStars.com il prezinta pe Daniel(foto), dincolo de cariera fuminanta si de renumele de “KidPoker” ca un baiat popular, prietenos si mereu destins.
Povestea sa amesteca franturi de intamplari cu un mare iz de aventura: la sfarsitul liceului s-a angajat in partide cu jucatori reputati in Toronto. A castigat, a pierdut, a invatat.
Si-a impachetat bagajele si, la 21 de ani, a plecat la Las Vegas unde a simtit imediat ca, dincolo de stralucirea luminilor de neon, atmosfera nu prea avea in nimic in comun cu cazinourile de caritate din Ontario.
A pierdut banii castigati la Toronto, s-a intors acasa, a castigat alti bani si a plecat iar la Vegas.
Efortul nu i-a ramas nerasplatit: in 1997, Daniel Negreanu avea sa fie, in sfarsit, acceptat la mesele “greilor”: a spart gheata cu titlul de “Best all around player at Foxwoods’ World Poker Final”. Asa a inceput ascensiunea: un an mai tarziu, s-a inscris si a castigat bratara World Series of Poker event.
Datorita reputatiei obtinute a fost numit KidPoker cand a implinit 23 de ani.
La masa celor puternici si cu nervii tari
2005 parea a fi un an de odihna pentru Daniel Negreanu. Fara prea mare efort, acesta a participat si a iesit pe locul trei la Jack Binion World Poker Open, cu un castig de $384.000. Anul 2006 a adaugat: Titlul suprem la WSOP Circuit Event in Tunica, cu un castig de $755.000, locul 5 la National Heads Up Poker Championship, apoi locul 2 la Turneul Campionilor, cu un total de $325.000 pentru ca anul sa se incheie cu locul 3 la WPT Five Diamond Wolrd Poker Classic si un castig de $600.000.
In 2007, se inscrie in turnament pentru WPT World Poker Open unde castiga peste $500,000 la care se adauga incasari din cartea Hold em Wisdom for all players, o colectie de 50 de articole, publicate simultan in 35 de ziare si reviste din America de Nord. Negreanu a fost denumit “Favorite Poker Player” de catre Card Player Magazine s Player of the Year Awards Gala, in februarie 2006.
Succesul consacrarii l-a gustat in 2007 cand Daniel a fost primit membru cu drepturi depline al Team PokerStars, cel mai mare site on-line de poker din lume.
In 2008, Daniel Negreanu se afla in pozitia a patra in clasamentul castigurilor din turnee: $9.900.000.
Spune despre el ca ce-l ajuta cel mai mult in competitii este usurinta cu care ruleaza analize probabilistice in fractiuni de secunda.
Cat despre naturaletea exprimarii si dezinvoltura gesturilor, ele il recomanda ca pe un personaj cu totul si cu totul special.
ziare.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!