Pâinea
Aceasta se uscă foarte repede dacă este ținută în frigider. În cazul în care nu e vorba de pâine deja feliată, care se consumă în câteva zile, este recomandat să fie păstrată pe masă sau în congelator. Și aici pâinea ar trebui să fie împachetată ca să își rețină umezeala.
Roșiile
Roșiile își pierd savoarea în frigider. Aerul rece împiedică procesul de coacere al roșiilor. Frigiderul alterează și textura lor.
Busuiocul
Busuiocul se ofilește mai repede dacă este ținut în frigider. El va absorbi și mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Pentru o păstrare pe o perioadă mai lungă, se recomandă fierberea și congelarea lui.
Ceapa
Ea va deveni la un moment dat moale și mucegăită din cauza umezelii, dacă este ținută în frigider.
Cartofii
Aceștia își transformă mult mai repede amidonul în zahăr dacă sunt păstrați în frigider.
Avocado
Acesta nu trebuie ținut în frigider dacă doriți să se coacă. Dacă ați cumpărat un avocado deja copt pe care nu doriți să îl folosiți imediat, îl puteți pune în frigider.
Usturoiul
După o perioadă, usturoiul începe să germineze în frigider, s-ar putea să mucegăiască și să capete o textură de cauciuc.
Uleiul de măsline
Acesta trebuie depozitat într-un loc răcoros și întunecat, unde se va condensa și va avea o consistență mai tare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!