Ruşinea de „ochii lumii” ori teama că ar putea fi ulterior agresate şi mai rău le împiedică pe femei de cele mai multe ori să apeleze la instituţiile statului sau la autorităţile abilitate să le ofere o îndrumare sau să le ajute să rezolve această problemă.
Paşi practici
Potrivit informaţiilor furnizate de Flaviu Iova, subinspector în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, se depune o plângere scrisă la postul de poliţie de pe raza localităţii de domiciliu, eventual urmată de o alta care la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. În cazul în care a fost deja agresată, victima trebuie să consulte un procuror şi să se adreseze Laboratorului de Medicină Legală care va certifica traumatismele suferite de acestea, pe baza acestui act putându-se efectua cercetările de către oamenii legii.
Deocamdată Bihorul dispune de un singur adăpost pentru femei şi copii agresaţi, cu o capacitate de doar patru locuri, existând însă promisiuni că se vor amenaja pe viitor mai multe astfel de instituţii. Femeile se pot adresa şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, în cadrul căreia există un departament specializat pentru situaţii de acest gen, unde pot primi consiliere şi îndrumări.
Codul Penal prevede reglementări potrivit cărora poliţiştii au o oarecare abilitate să reţină agresorul în arestul poliţiei pentru o perioadă de timp.
Malina Pop
Trimite articolul
Xma bucur pentru ca se gindeste cineva si la copi si la femei pentru a le da ajutor pentru ca si eu am trecut prin_tro astfeel de situatie timp de 19 ani unde nu am mai putut rezista si intro zi am luat cu mine 3 copi si amplecat doar cu hainele de pe noi vin de la 375 km cit mai departede casa mea unde am stat 20 de ani dar multumesc ORADENILOR care mau inteles si ma ajuta acum sintem bine MULTUMESCla DUMNEZEU pentru sanatate si inca o data OAMENILOR PE CARE MA CUNOSC sper ca toate femeile sa aiba puterea pe care am avuto eu sa nu mai stea sa sufere pentru ca cineva le poate AJUTA si AU SPRIJIN
ar trebui sa furnizati mai multe informatii. ati spus ca exista un astfel de adapost pentru femei si copii agresati. unde? exact locatia respectiva. sau macar un numar de telefon. articolul e foarte bun ca tema aleasa dar nu este util pentru ca nu oferiti detalii suficiente.
toate acestea sunt mai mult minciuni,la noi in tara femeile agresate nu au nici un sprijin,iar despre faptul ca politia isi face datoria sunt numai minciuni,eu am trecut anul acesata prin asa ceva,am facut plangere la politie si degeaba,probabil legile sunt dar nu la noi
mamele ar trebui sa le faca o mai buna educatie fiilor lor in sensul ca viitoarea lor sotie este egala lor si nu sluga lor. In Romania femeile trebuie sa dea randament maxim si la locul de munca iar cind vin acasa sa fie roabele familiei.Stapinul casei trebuie sa vina la toate gata si poate sa-i si traga vreo doua nevestei ca sa-i stie de frica asta daca nu baga cutitul in ea fiindca nu-i place mincarea.JALNICE MENTALITATI in Romania de azi !