O prima intalnire a Forumului non-guvernamental de Securitate de la Geneva, a dezbatut asupra securitatii informatiei. Elvetia a declarat ca este constienta asupra riscurilor insa resursele sunt limitate.
Atacul de luna trecuta asupra infrastructurii de computere publice si private din Estonia – realizat de Rusia din cauza indepartarii unui monument al razboiului sovietic – a inactivat website-urile din Estonia. Pentru a nu ingradi accesul utilizatorilor locali, Estonia a fost nevoita sa inchida accesul din exterior la site-urile sale.
Unii specialisti au descris atacul ca primul razboi cibernetic. Mikko Hypponen, reprezentat al unei companii finlandeze de securitate, au declarat ca cei mai multi ministri de externe cauta moduri de a se proteja de astfel de atacuri.
Departamentul de Aparare al Statelor Unite a declarat ca unele tari, precum China, au in cadrul fortelor armate unitati care planuiesc atacuri cibernetice.
Este o problema foarte importanta, careia nu i s-a acordat pana acum suficienta atentie.
Un exemplu este conflictul armat dintre Israel si Liban care a inclus si atacuri cibernetice intre grupurile militante din ambele tabere.
Alyson Bailes,director al Stockholm International Peace Research Institute, a avertizat ca tehnologia computer ar putea deveni o arma utilizata de tarile sarace sau grupurile de militie.
Autoritatile elvetiene spun ca este dificil sa se protejeze serverele instituriilor publice sau private impotriva unor astfel de atacuri.
Este imposibil de prevenit deoarce nu se pot distinge vizitele prietenoase de cele ostile de pe un site , a spus Ruedi Rytz de la Melani, centrul de raportare si analiza a securitatii informatiei.
Vulnerabilitatea retelelor de computere
Reactualizat la:
Un recent atac cibernetic asupra retelelor de computere din Estonia a subliniat riscurile cu care se confrunta tari high-tech precum Elvetia.<BR />
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
România
Luni seara, 25 noiembrie, câteva sute de tineri s-au adunat în Piața Universității din București pentru a protesta împotriva lui Călin Georgescu, candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
România
Biroul Executiv al Partidului Național Liberal (PNL) a desemnat o nouă echipă de conducere, după ce întreaga conducere a partidului a demisionat ca urmare a rezultatului slab obținut la alegerile prezidențiale.
România
Sebastian Lupu, actor al „Teatrului Regina Maria” din Oradea și personalitate populară pe TikTok, a impresionat la emisiunea „Chefi la cuțite”.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Serviciului de Ambulanță Vincențian pentru Copii printr-o postare pe rețelele de socializare.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidențiale, a înregistrat o creștere semnificativă în sondaje și pe rețelele sociale, în special pe TikTok, datorită unei strategii de promovare intensă.
3
Citiți principiile noastre de moderare aici!