Telefoanele mobile, care trebuie oprite in timpul orei, acum pot fi lasate deschise pentru ca profesorii nu pot auzi cand acestea suna. Si noi am facut cateva probe, iar oamenii care nu pot auzi ringtonul Mosquito devin suparati pentru ca au imbatranit.
Speram ca dumneavoastra il auziti! Soneria provine de la o inventie sub numele de Mosquito (tantar), dezvoltata anul trecut de o companie galeza de securitate. Aceasta dorea sa impiedice copii sa faca desene grafiti pe zidurile unei cladiri.
Compania a scos pe piata un aparat ultrasonic, bazat pe o frecventa de 17 kiloherti, iar destinatia finala au fost proprietarii de magazine care doreau sa-i indeparteze pe tinerii „artisti” din fata magazinelor lor, fara ca acest lucru sa-i afecteze pe adulti. Odata cu inaintarea in varsta, urechea umana isi pierde din capacitatea de a receptiona sunetele de o frecventa inalta.
Astfel, gama cea mai utilizata este cea de la 200 la 8000 de herti, iar pentru cei mai multi abilitatea de a auzi sunete incepe sa se deterioreze pe la 30-40 de ani. Datorita acestui fapt, sunetele de peste 17.000 de herti pot fi auzite doar tineri.
Totusi, exista persoane care pot auzi aceste sunete si la varste mai inaintate, dar acestia reprezinta exceptiile. Sunetul produs de un tantar nu mai poate fi auzit dupa o anumita varsta. Aceasta a fost baza inventiei lansate de Compound Security, compania producatoare a sunetului care imita tantarul.
Ziarele din Marea Britanie descriu ca sunetul a fost preluat de tinerii scolari din Tara Galilor si pus ca sonerie pe telefoanele mobile. Practic, aceasta inventie, ce se dorea a fi o arma impotriva tinerilor, brusc a devenit un atu pentru acestia in lupta impotriva adultilor. Majoritatea tinerilor au decis sa folosesaca noua sonerie pentru a fi atentionati cand primeau un mesaj in timpul orelor.
In perioada cursurilor, telefoanele mobile trebuie sa fie inchise, dar instalarea unei sonerii care nu poate fi auzita de profesori este considerata una dintre cele mai „cool” inventii de catre scolarii din Tara Galilor. Publicatiile din Marea Britanie si SUA au constatat ca multi tineri au folosit Mosquito, dar unii dintre ei au avut surpriza sa observe ca exista profesori care pot auzi soneria telefonului lor mobil.
Compania producatoare nu s-a ales cu nici un profit de pe urma ringtonului intrucat aceasta a ajuns pe piata ca efect al unei piraterii. Autorii au renuntat din start sa se lupte impotriva acestui fenomen, dar au decis ca pot culege si ei din roadele neasteptatului succes al soneriei. Astfel, inventatorul acesteia, Howard Stapleton, impreuna cu firma Compound Security au hotarat sa scoata pe piata, la vanzare, o noua sonerie bazata pe acelasi principiu, dar care avea mentionat “ringtonul authentic Mosquito”.
Trimite articolul
XCOOL…but check this: http://sitekreator.com/TeiaRefan/home.html , cosmetice naturale, sapunuri handmade cu glicerina, detalii- teia_refan@yahoo.com