Părinții sunt bucuroși când își văd copiii deslușind tainele dispozitivelor electronice încă de la vârste fragede, dar nu știu care sunt riscurile la care îi expun pe cei mici.
„Unele aptitudini foarte importante sunt dezvoltate în acest fel, altele însă printre care posibil și capacitatea de a se concentra, una foarte importantă, pot rămâne nedezvoltate petrecând mult timp în fața acestor lucruri”, explică Dr. Graham Music, consultant în psihoterapie infantilă.
O clinică din Marea Britanie a inițiat un studiu pentru a demonstra că există o legătură între folosirea aparatelor electronice de la vârste fragede, și dependența de tehnologie dezvoltată ulterior.
„La un an te-ai aștepta ca personalitatea copilului să fi prins rădăcini. Ar trebui să aibă capacitatea de a-și da seama de latura emoțională a lumii și să își creeze propria latură emoțională. Dacă petrec prea mult timp conectați la tehnologie, nu se vor dezvolta la fel”, completează Dr. Graham Music.
Institutul Național Britanic pentru Sănătatea Copilului va lansa, anul acesta, cel mai amplu studiu privind folosirea gadgeturilor. Vor fi analizați și intervievați mii de copii și părinți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!