Concluzia intlnirii de lucru a fost ca in prezent serviciul pentru apeluri de urgenta 112 se confrunta cu o situatie de criza, 90% dintre apelurile preluate fiind false, acest fenomen punnd in pericol viata persoanelor cu probleme reale de sanatate.
Potrivit unei situatii a Serviciului de telecomunicatii Speciale (STS), in anul 2006, numarul de urgente 112 a inregistrat aproximativ 25 de milioane de apeluri false. Pna la sfrsitul lunii iulie 2007 au fost deja inregistrate peste 16 milioane de astfel de apeluri, majoritatea lor fiind efectuate de pe cartele prepaid, unde apelantul este aproape imposibil de identificat. Cu aceste cifre, Romnia se situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana din punctul de vedere al apelurilor false.
Participantii la intlnire au cazut de acord cu privire la faptul ca aplicarea de amenzi, singura solutie existenta deocamdata impotriva celor care abuzeaza de 112, este ineficienta.
Orientndu-se dupa solutii adoptate in alte state europene si chiar in SUA, cei prezenti au ajuns la concluzia ca trebuie gasite de urgenta solutii tehnice de blocare a apelurilor false catre 112.
De exemplu, in Finlanda, operatorul de telefonie mobila poate bloca terminalul apelantului timp de o zi, timp in care acesta nu poate folosi telefonul mobil decat pentru serviciul de urgente. Scotland Yard a procedat la ceea ce se cheama .SMS bombardment., operatiune care blocheaza, de asemenea, telefonul celui care abuzeaza de serviciul 112.
La intalnirea care a avut loc la sediul MCTI au participat, alaturi de secretarul de stat pentru Comunicatii, Constantin Teodorescu, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Publice, Raed Arafat, precum si reprezentanti ai STS si ai operatorilor de telefonie fixa si mobila.
MCTI se implica in reducerea apelurilor false la 112
<p>Reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si ai Ministerului Sanatatii Publice s-au consultat, miercuri 29 august a.c., in legatura cu elaborarea unui set de solutii tehnice si practice pentru reducerea numarului de apeluri false la serviciul de urgente 112.</p>
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
România
Întreaga presă de peste hotare a reacționat la rezultatul șocant al alegerilor prezidențiale din primul tur desfășurate duminică, 24 noiembrie. Candidatul Călin Georgescu este descris ca fiind populist, ultranaționalist și pro-rus.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
După numărarea tuturor voturilor din județul Bihor, AEP arată ca triumfător pe Kelemen Hunor, din partea UDMR, urmat la mică distanță de Călin Georgescu.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
La mai bine de 5 ani de la moartea a doi tineri soți într-un accident de circulație petrecut pe drumul dintre Sudrigiu și Pietroasa, Judecătoria Beiuș a dat, vineri, sentința prin care l-a condamnat pe autorul tragediei la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.
România
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, arată datele publicate, în timp real, pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după centralizarea a 97,60% din procesele verbale din ţară şi străinătate.
Bihon CSM Oradea
Campionatul Național de judo pentru echipe de tineret (U23 de ani) s-a disputat la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, cu participarea a opt echipe.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Primul tur al alegerilor prezidențiale a decurs fără probleme care să afecteze derularea procesului de vot la nivelul județului Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!