In momentul de fata, NATO nu examineaza atacurile cibernetice ca actiuni militare. Aceasta inseamna ca tarile Aliantei victime ale unor astfel de atacuri nu sunt protejate automat de al cincilea capitol al tratatului NATO asupra apararii militare.
Astazi, nu exista in NATO niciun ministru al apararii care sa considere atacurile cibernetice drept actiuni militare. Aceasta chestiune trebuie rezolvata cat mai rapid , a declarat ministrul eston. La inceputul lunii mai a acestui an, au fost inregistrate atacuri repetate asupra unor site-uri guvernamentale estone.
Actiunile hackerilor au afectat site-urile presedintelui Estoniei, guvernului, parlamentului, MAE, politiei si ale altor institutii publice, precum si cel al Partidului Reformist, aflat la guvernare.
Ministrul eston al afacerilor externe Urmas Paet declarase ca hackerii au actionat din Rusia, inclusiv de pe calculatoare ale unor institutii de stat ruse.
Potrivit oficialilor estoni, actiunile hackerilor sunt legate de hotararea guvernului de a demonta statuia soldatului sovietic din centrul Tallinn-ului si de a o muta in cimitirul militar al orasului.
Hakerii, vanati de NATO?
<p>Ministrul eston al apararii Jaak Aaviksoo a propus ca atacurile cibernetice sa fie considerate actiuni militare si impotriva lor sa se adopte masuri adecvate, relateaza site-ul Delfi.</p>
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
România
O analiză realizată de G4Media.ro adâncește în detaliile mecanismului prin care postările lui Călin Georgescu, candidatul naționalist în alegerile prezidențiale din 2024, au fost viralizate pe rețelele sociale.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Dacă procedura de investire a primarilor și consilierilor locali aleși în 9 mai a fost încheiată în toate unitățile administrativ- teritoriale din județ, în schimb alegerea viceprimarilor continuă.
BIHON Sport local
În Bihor se află în construcție mai multe baze sportive prin Compania Națională de Investiții, dar primul teren de tip I inaugurat este în comuna Biharia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!