Potrivit NetworkWorld, firmele de securitate cerceteaza cazul unei familii din SUA care sustine ca telefoanele mobile le-au fost preluate de hackeri.
Hackerii le-au pornit, inregistrand conversatii si efectuand instantanee cu camera foto a telefonului. Familia Kuykendall s-a plans ca primea in mijlocul noptii apeluri si mesaje SMS. Acestea erau mesaje vocale care amenintau cu uciderea membrilor familiei.
Cand politia a urmarit sursa mesajelor, se pare ca acestea proveneau de pe telefoanele familiei, chiar daca acestea erau inchise.
Expertii IBM, McAfee si Symantec au fost in totalitate de acord ca astfel de atac poate avea loc, insa necesita un nivel ridicat de sofisticare pentru a-l pune in practica.
Codul malitios pentru preluarea telefonului poate fi trimis potentialei victime prin intermediul unei imagini sau a unui clip audio. Daca victima deschide mesajul, codul pentru controlul telefonului este instalat.
Multi in industrie numesc acest timp de atac ca snoopware .
Potrivit Symantec, acest tip de preluare a telefonului mobil, permitand atacatorului sa manipuleze microfonul si camera telefonului, este o aparitia rara in domeniu.
Totusi, malware J2EE precum Red Browser , pentru trimiterea de mesaje SMS, considerat ca ar avea originea in Rusia, se stie ca exista. Symantec a mai mentionat si uneltele de monitorizare a patenerului, ce pot fi obtinute de pe Internet, utilizandu-se pe telefonul mobil.
Si specialistii McAfee sunt de aceasi parere. Instalarea malware-ului se poate face fie prin acces direct la telefon, fie prin pacalirea victimei sa deschida software-ul malitios trimis prin Bluetooth sau alte cai.
Odata instalat troianul, actioneaza ca o mica aplicatie, permitand atacatorului sa controleze telefonul si functiile sale.
Totusi, acest tip de atac este neobisnuit si se crede ca tinteste victime individuale si nu este vorba de un atac in masa.
Hackerii va pot accesa mobilul
<p>Se pare ca hackerii pot chiar si sa porneasca camera telefonului pentru a spiona proprietarul.<BR /></p>
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Demersul inițiat în justiție de Asociația Consiliul Consultativ Cetățenesc Bihor împotriva Primăriei Oradea a fost respins de un complet de judecată de la Tribunalului Bihor.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Vremea va continua să fie oscilantă în următoarele două săptămâni (25 noiembrie - 8 decembrie), cu perioade în care maximele vor fi de 10 - 11 grade, dar şi cu intervale în care valorile termice vor coborî spre 3 - 4 grade, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Din ianuarie 2025, toate companiile mici din România vor avea obligația să depună declarația SAF-T (D406), conform modificărilor legislative în curs de implementare.
România
Luni seara, 25 noiembrie, câteva sute de tineri s-au adunat în Piața Universității din București pentru a protesta împotriva lui Călin Georgescu, candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
România
Biroul Executiv al Partidului Național Liberal (PNL) a desemnat o nouă echipă de conducere, după ce întreaga conducere a partidului a demisionat ca urmare a rezultatului slab obținut la alegerile prezidențiale.
România
Sebastian Lupu, actor al „Teatrului Regina Maria” din Oradea și personalitate populară pe TikTok, a impresionat la emisiunea „Chefi la cuțite”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!