Inventia lui utilizeaza zgomotul termic generat de agitatia naturala a electronilor din interiorul unui conductor.
Kis si colegii sai de la Universitatea Szeged din Ungaria sustin ca acest zgomot poate fi utilizat pentru trasferul in siguranta a informatiilor, sau ca si cheie de criptare, pe orice linie, precum linie telefonica sau retea de cablu.
Ideea se bazeaza pe utilizarea a doi rezistori. Unul trimite un zgomot termic ridicat, iar cel de al doilea unul scazut. Jumatate din timp acestia produc atat un zgomot foarte ridicat cat si unul foarte scazut pe linie si vor ignora orice comunicatie. Restul timpului vor produce un pic mai mult zgomot si vor trimite informatii reale.
Chiar daca hackerii au impresia ca asculta un mesaj, nu pot spune ce este deoarece este imposibil sa spuna daca o persoana utilizeaza un rezistor inalt sau scazut.
Criptarea, de domeniul trecutului
<p>Laslo Kis a venit cu o metoda care utilizeaza proprietatile termice ale unui simplu fir pentru a crea un canal sigur de comunicatii care depaseste performanta cheilor criptografiei cuantice.</p>
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
România
O analiză realizată de G4Media.ro adâncește în detaliile mecanismului prin care postările lui Călin Georgescu, candidatul naționalist în alegerile prezidențiale din 2024, au fost viralizate pe rețelele sociale.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Dacă procedura de investire a primarilor și consilierilor locali aleși în 9 mai a fost încheiată în toate unitățile administrativ- teritoriale din județ, în schimb alegerea viceprimarilor continuă.
BIHON Sport local
În Bihor se află în construcție mai multe baze sportive prin Compania Națională de Investiții, dar primul teren de tip I inaugurat este în comuna Biharia.
România
În cursul zilei de marți, 26 noiembrie, George Tuță, primarul Sectorului 1 a publicat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare fostul șef SRI în timp ce semnează o cerere de adeziune la partid.
Citiți principiile noastre de moderare aici!