Sistemul anti-piraterie propus in Franta se bazeaza pe un mecanism complex, care presupune crearea unui centru de comanda independent condus de un judecator. Acest grup va decide cand si cat de des providerii de Internet trebuie sa trimita avertismente celor care fac trafic ilegal de continut.
Balanta pare a fi relativ echilibrata, deoarece si companiile de film si muzica vor fi obligate sa isi faca productiile cat mai repede disponibile online, fara prea multe alte piedici tehnologice.
Aclamat de industria de muzica si film, acest sistem impotriva pirateriei poate deveni, totusi, o incalcare a drepturilor si libertatilor, cel putin in opinia unor oameni politici francezi. Ce e clar insa e faptul ca va mai dura mult pana cand sistemul va fi cu adevarat operabil.
Daca Franta se concentreaza pe un sistem justitiar, care cel putin noua ne suna ca un fel de manivela cu procesor, Microsoft s-a axat, in ultimii ani, pe Genuine Software Initiative, un program care blocheaza software-ul. Ca si sistemul francez, GSI a creat controverse, deoarece programul permite examinarea calculatorului de catre Microsoft.
Se pare ca lupta anti-piraterie nu poate fi facuta fara a leza anumite drepturi si libertati, chiar si ale unor utilizatori care nu practica pirateria – “victime colaterale”.
Trimite articolul
Xeste bun acest procedeu anti-piraterie care o sa se aplice in Franta !!eu sunt cetatean roman si muncesc in Franta!!mai bine deconectarea de la internet decat inchisoare!!asta nu inseamna k daca Steven Spielberg isi ia acum doar jumatate din incasari o sa moara de foame(cu toate k merita si el si toti realizatorii)!!sunt politicieni in toata lumea asta care fura cu miliardele si nu au facut (si nici nu cred k vor face inchisoare pt asta)!!asta-i realitatea!!imi cer scuze pt vocabular dar am cam uitat limba romana!!credeti k pirateria o sa se opreasca??mie mi-arplacea dar nu pre-mi vine-a crede!!Astept un mic raspuns sau o argumentare pe tema asta!!Merçi!!La Multi Ani Romania!!