Concluzia: toti cei care folosesc retelele P2P transmit date permanent unor falsi utilizatori configurati de companiile media.
Anirban Banerjee, Michalis Faloutsos si Laxmi Bhuyan au colectat peste 100GB de informatii TCP header la inceputul anului 2006 folosind un client special conceput. Scopul studiului a fost determinarea riscului de a intalni un fals utilizator si de a fi actionat in instanta . Rezultatele studiului sunt prezentate in lucrarea P2P: Is Big Brother Watching You? .
In ultimii ani, comunitatile P2P au suspectat ca afiliati ai unor organizatii ca RIAA – Recording Industry Association of America sau MPAA – Motion Picture Association of America sunt prezenti in retelele P2P in incercarea de a identifica persoanele care sunt implicate in transferuri cu fisiere supuse legilor de copyright.
Companii ca SafeNet (denumita anterior Media Sentry) sunt implicate in activitati de supraveghere, dovezile obtinute fiind folosite frecvent in procese (printre care si cel al d-nei Jammie Thomas, amendata cu 222.000 $).
Identificarea acestor organizatii este dificila, fiind foarte discrete prin natura activitatii pe care o desfasoara. Totusi, sustinatorii P2P au intocmit de-a lungul anilor liste cu plaje de IP-uri suspectate ca ar apartine acestor organizatii. Conectarea la un utilizator care foloseste o astfel de adresa IP inseamna de cele mai multe ori ca disponibilitatea fisierului pentru upload/ download a fost inregistrata.
Citiți principiile noastre de moderare aici!