Prezentăm în continuare situaţia ţărilor europene care se confruntă cu probleme din cauza reducerii livrărilor de gaze naturale ruseşti:
AUSTRIA. Austria primea, marti dimineaţă, numai 10 la sută din volumul de gaze naturale ruseşti prevăzut, iar grupul OMV a anunţat că va recurge la rezerve pentru a asigura aprovizionare.
BOSNIA.Livrările de gaze ruseşti către Bosnia – au fost reduse cu 50%.
CEHIA. Autorităţile de la Praga se aşteaptă la o reducere cu peste 70% a livrărilor de gaze naturale din Rusia, conform unui anunţ făcut de Gazprom.
GERMANIA. Compania Wingas, filială deţinută în proporţie de 50% de Gazprom, a anunţat ieri o scădere a presiunii într-una dintre conductele de alimentare cu gaze naturale ruseşti.
TRANSNISTRIA. Ucraina a blocat, marti, livrările de gaze către regiunea transnistreană, iar rezervele existente sunt suficiente doar pentru două zile, a anunţat Nicolai Miţinschi, directorul general al companiei Tiraspoltransgaz. El a precizat că cea mai mare staţie electrică din regiune, Centrala electrică din Dnestrovsc, a trecut deja la folosirea cărbunelui.
POLONIA. Marti dimineaţă, volumul gazelor livrate prin conducta care tranzitează Ucraina scăzuse la 15 la sută, însă aprovizionarea este compensată prin livrări via Belarus.
ROMANIA Livrările de gaze ruseşti către România au fost sistate în totalitate, după ce furnizarea a fost întreruptă miercuri în jurul orei 09:00 şi la staţia de la Medieşul Aurit (judeţul Satul Mare), iar conducerea Ministerului Economiei se va întâlni cu producătorii şi distribuitorii pentru a analiza situaţia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!