7.Dealurile de ciocolată- Filipine
Alcătuite din aproximativ 1200 de dealuri conice, de aceeaşi mărime, răspândite pe o zonă de mai mult de 50 de km, această neobişnuită formaţiune geologică, denumită Dealurile de Ciocolată, este localizată în Bohol, Filipine. Există câteva ipoteze privind formarea dealurilor, printre care şi vulcanismul sub-oceanic, ridicarea nivelului mării şi o teorie recentă vorbeşte de o erupţie vulcanică ce a împrăştiat clocuri uriaşe de stâncă, care au fost acoperite de calcar.
6. Valul de piatră- Australia
Stânca val este o formaţiune de stânci, localizate în vestul Australiei. Numele său vine de la faptul că arată ca un val din ocean. Are aproximativ 15 metri înălţime şi 110 metri lungime.
5. Poarta spre Iad -Uzbekistan
Denumit de localnici Poarta spre Iad, acest loc din Uzbechistan este situat langa micul oras Darvaz. Cand geologii sapau in cautare de gaz, acum 35 de ani, au descoperit o pestera subterana foarte adanca. Nimeni nu a indraznit sa intre acolo, caci era plina cu gaz, prin urmare i-au dat foc pentru ca niciun gaz otravitor s anu iasa din gaura si de atunci arde intr-una. Nimeni nu stie cate tone de gaz au ars de atunci, dar pare sa fie infinit.
4. Peştera lacului albastru -Brazilia
Regiunea din Brazilia, “Mato Grosso do Sol”, ascunde multe lacuri subterane incredibile: “Gruta do Lago Azul” (Pestera Lacului Albastru), este un monument natural, cu interiorul format din stalactite şi stalagmite.
3. Ochiul Saharei -Mauritania
Această spectaculoasă privelişte se găseşte în Mauritania, în partea de sud-vest a deşertului Sahara. Formaţiunea este uriaşă, având un diametru de 50 de km, putând fi vizibilă chiar din spaţiu. Supranumită Ochiul Saharei, formaţiunea se presupunea a se fi format în urma impactului unui meteorit cu Pământul, dar noile descoperiri au ajuns la concluzia că e vorba doar de eroziune şi înălţare a pământului.
2. Marea Gaura Albastra -Belize
Marea Gaura Albastrasă se găseşte la aproximativ 100 dekm de continent, în afara orasşului Belize. O gaură imensă, aproape perfect rotundă, de aproximativ 0,4 km. Înăuntrul său apa are o adâncime de 145 m. Tocmai adâncimea apei dă culoarea albastră, care a dat naştere atâtor controverse ce au determinat să capete denumirea de „Gaura albastră”.
1.Valurile -Arizona SUA
La graniţa dintre Arizona şi Utah, veghează “Valurile”, o formaţiune de piatră roşie care uimeşte. Au luat naştere acum 190 de milioane de ani, din dune de nisip, care s-au transformat în rocă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!