Criza şi absenteismul au readus extrema dreaptă în Parlamentul European

<p>Dreapta radicală revine în forţă în Europa! Olanda, Austria, Ungaria, Finlanda şi Bulgaria trimit cel puţin un eurodeputat de extremă-dreapta în Parlamentul European.</p>
Scris de IM:ONLINE - <p>Dreapta radicală revine în forţă în Europa! Olanda, Austria, Ungaria, Finlanda şi Bulgaria trimit cel puţin un eurodeputat de extremă-dreapta în Parlamentul European.</p>

Extremiştii de dreapta au exploatat teama oamenilor de imigraţie, şomaj şi indiferenţa faţă de instituţiile europene.

Cel mai spectaculos salt îl înregistrează partidul ultranaţionalist Adevăraţii Finlandezi care, în 2004, avea sub 1%, iar duminică a câştigat 10% din voturi.

În Olanda, un partid de extremă-dreapta a devenit cea de-a doua forţă de pe scena politică. 4 dintre cei 25 de eurodeputaţi olandezi fac parte din această formaţiune, condusă de un controversat predicator. Acesta spune că luptă împotriva islamizării Olandei şi promite că va opri imigraţia în ţara lui.

Şi în Austria, un alt Partid al Libertăţii trimite la Strasbourg doi reprezentanţi. Este rezultatul unei campanii pline de ură la adresa evreilor, musulmanilor şi străinilor din afara Europei.

Şi formaţiunea veteranului extremei drepte franceze Jean-Marie Le Pen va avea trei reprezentanţi în Parlamentul European. Extrema dreaptă a câştigat teren şi în Europa de Est.

Partidul maghiar Jobbik, care cere o poliţie specială pentru minoritatea romă, va trimite cel puţin un deputat la Strasbourg.

Şi la vecinii bulgari, extremiştii îşi trimit doi reprezentanţi în Parlamentul European.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Înfrângere în fața Clujului în finala Memorialului Antonio Alexe
    Circa 1.700 de spectatori au asistat sâmbătă seară la Oradea Arena, la finala turneului internațional Memorialul Antonio Alexe, disputată de marile rivale ale baschetului românesc din ultimii ani, CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Florin Piersic vine în Oradea! Actorul își pregătește ieșirea din scenă cu turneul „The last tour”
    Acesta va fi ultimul turneu pe care îl va face marele actor Florin Piersic.

    BIHON Sport local

    Abonați la trofee! Dedeman Oradea a câștigat Supercupa Bihorului la minifotbal!
    Terenurile sintetice de la Baza Tineretului au găzduit vineri seara ediția 2024 a Supercupei Bihorului la minifotbal.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Accident pe strada Transilvaniei din Oradea. O persoană a fost transportată la spital
    Incidentul rutier s-a petrecut în după amiaza zilei de sâmbătă, 7 septembrie. 1

    FC Bihor

    FC Bihor Oradea a marcat de două ori în duelul cu Debrecen VSC
    În pauza competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale, FC Bihor și-a măsurat sâmbătă forțele cu Debrecen VSC, echipă clasată pe locul 8 în prima ligă maghiară. Partida s-a terminat la egalitate, scor 2-2, un rezultat bun în perspectiva jocurilor de campionat.

    România

    Camelia Ciripan a câștigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris
    Jucătoarea română Camelia Ciripan a obţinut medalia de bronz în proba de simplu feminin la para tenis de masă (WS6), sâmbătă, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce a fost învinsă în semifinale de ucraineanca Marina Litovcenko, cu scorul de 3-0 (11-5, 11-7, 11-5), a anunţat Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) pe pagina sa de Facebook.

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.