În urma unei cercetări recente, specialiștii consideră că motivele acestui procent ridicat ar putea fi populaţia îmbătrânită, îmbunătăţirea diagnosticării şi o mai bună conştientizare a maladiei.
Numai în Marea Britanie, 344 000 de persoane au fost diagnosticate cu demență între 2013 și 2014, în condiţiile în care între 2006 şi 2007 numărul acestora era de 213 000, potrivit datelor furnizate de Health and Social Care Information Centre (HSCIC).
Pierderi de memorie, schimbări de stare şi de comportament, schimbări de personalitate, sunt primele simptome ale demenței.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, din ce în ce mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu această maladie, însă există sute de mii de persoane care se confruntă singure cu demenţa, fără să aibă sprijin sau să obţină informaţii din partea persoanelor avizate.
Jumătate dintre persoanele care suferă de demenţă nu sunt diagnosticate, iar odată cu înaintarea în vârstă, identificarea acestei maladii ar trebui să fie o prioritate, susțin specialiștii.
Un raport global anunţa la începutul acestei luni că procentul persoanelor care suferă de maladia Alzheimer şi alte forme de demenţă este în scădere în Statele Unite ale Americii şi alte ţări bogate. Cu toate acestea, la nivel global, numărul bolnavilor este încă în creştere, deoarece din ce în ce mai mulţi omeni trăiesc până la vârste înaintate.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!