Somnul te ajută să înveți
Creierul nu intră în pauză atunci când dormim. El este ocupat să reamenajeze și să conecteze rețelele de neuroni în diferite moduri. Acest lucru ne ajută să facem conexiuni, să recunoaștem modele și să ne amintim informații.
Oamenii își pot aminti informațiile mai bine după ce dorm, chiar dacă este un somn scurt în timpul zilei.
Cercetătorii susțin că în timp ce dormim, amintirile sunt consolidate și transferate în alte părți ale creierului.
Somnul te ajută să reții
Chiar dacă nu sunt conștienți de asta, oamenii pot auzi și mirosi în timpul somnului. Dacă auzi sau simți ceva în timp ce înveți, iar apoi ești expus din nou la acele sunete sau mirosuri în timp ce dormi, când te vei trezi, amintirile vor fi îmbunătățite.
În 2007, niște voluntari au învățat locații în timp ce miroseau parfum de trandafir. Au fost expuși aceluiași miros în timp ce dormeau, iar când s-au trezit 97 dintre ei își aminteau locațiile.
Mirosul (sau sunetul) ar putea ajuta reactivarea amintirilor din timpul zilei,
Somnul îmbunătățește abilitățile motorii
Cercetătorii de la Universitatea Brown au identificat o parte a creierului care se activează în timpul somnului și care este vitală pentru învățarea unor sarcini motorii, precum cântatul la pian.
Somnul îmbunătățește sistemul imunitar
Chiar dacă ești o persoană sănătoasă, somnul stimulează sistemul imunitar. La fel cum avem nevoie de somn pentru a ne aminti vocabularul unei limbi străine, sistemul imunitar are nevoie să-și amintească cum să lupte împotriva infecțiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!