„Acţiunile acestea fac parte din campania „Să păstrăm apele curate”. Oamenii trebuie educaţi în această direcţie, începând din copilărie, pe tot parcursul vieţii”, presizează Ioan Oprean, director DAC.
La ora 10, un grup de 28 de elevi de clasa a II-a, însoţiţi de învăţătoarea Simona Cobe, de la Şcoala Generală „Dacia” au trecut pragul Direcţiei pentru o vizită la Laboratorul de Calitate a Apei. „Am considerat că e important pentru elevi să afle cu ce se ocupă DAC, mai ales că se apropie Ziua Mondiala a Apei. Le-am oferit informaţii în sala de clasă, dar e bine să vadă şi practic ce se întâmplă aici”, spunde învăţătoarea.
Atracţia copiilor a fost microscopul, deoarece au văzut în detaliu zeci de animale ce vieţuiesc în apele Crişului Repede.
Premiere
De la ora 11.45, a venit rândul altor elevi, şi anume a celor de la Liceul de Artă. Aceştia au realizat mai multe lucrări, ce transmit necesitatea păstrarea apelor curate. „Apa e un bun preţios”, „Apa e în mâinile noastre”, „Nu împingeţi globul la înec” sunt câteva dintre aceste sloganuri.
Talentul şi imaginaţia elevilor au fost răsplătite de reprezentanţii DAC prin diplome şi cadouri, constând în creioane, acuarele, blocuri de desen, ghiozdane şi mape cu informaţii despre activităţile Direcţiei. Trei eleve din clasa a X-a B au fost marile câştigătoare: Edina Csompo locul III, Paula Muscă locul II şi Maria Bronţ locul I. Acestea şi-au ridicat premiile îmbrăcate într-o manieră originală: au purtat tricouri pictate ingenios, tot de ele, cu mesaje ecologiste.
În această săptămână DAC a primit şi vizita altor unităţi de învăţământ (Grădiniţa nr. 20, Şcoala Generală nr 16) şi a efectuat acţiuni de igienizare a malului Crisului, cu Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.
Mâine de la ora 11, reprezentanţii DAC vor împărţi pliante cetăţenilor pe podurile din oraş.
Carmen Brehoi
Citiți principiile noastre de moderare aici!