De fapt, lui Tarţa însuşi i se impută o serie întreagă de abateri de la lege.
Raportul relevă din start faptul că directorul Tarţa a emis mai multe acte cu „încălcarea atribuţiilor eferente postului”. În ultimele sale zile de mandat, Tarţa a suspendat ZMO cu de la sine putere, pe 15 iulie a.c., deşi doar Adunarea Generală putea face acest lucru.
Acelaşi Tarţa şi-a luat în comodat maşina Zonei Metropolitane, chiar înainte să părăsească postul. Adică – făcând o paralelă fotbalistică – el a centrat şi tot el a dat cu capul! „Contractul de comodat (…) ale cărui părţi semnatare sunt Tarţa Marcel, în calitate de director, şi tot dumnealui în calitate de persoană fizică, este lovit de nulitate în prezenţa unui dublu mandat, situaţie în care avea nevoie de acordul Consiliului Director”, se arată în raport.
„Artficiile” metropolitanului Tarţa
Marcel Tarţa, şef la ZMO în era PD-L, s-a ţinut de „pozne” pe final de mandat.
Comisia de evaluare şi control instituită la nivelul Primăriei a consemnat într-un raport finalizat recent mai multe nereguli ce îl privesc direct pe fostul director al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), Marcel Tarţa (foto).
Tarţa l-a numit pe Adrian Foghişdirector executiv adjunct fără ca noua organigramă să fie aprobată de către Consiliul Director. Apoi, Tarţa l-a demis pe Foghiş, fără însă să respecte prevederile Codului Muncii. Nici desfacerea contractului de muncă al lui Foghiş, la trei săptămâni după ce l-a demis din funcţia de director adjunct (pe 30 iulie a.c.), nu respectă prevederile legale, deoarece decizia a fost emisă înaintea finalizării cercetării cazului de către Comisia de disciplină, se arată în raportul Comisiei de evaluare şi control.
Şi actul prin care directorul Tarţa îşi aproba concediul de odihnă în iulie este lovit de nulitate, întrucât ar fi trebuit aprobat de către Consiliul Director, ca organ superior.
În cadrul raportului se cere „efectuarea tuturor demersurilor legale pentru recuperarea eventualelor prejudicii produse şi a actelor mijloacelor constatate ca fiind lipsă la inventar”.
Din Comisia de evaluare fac parte Mihai Goidaci, Diana Birău şi Octavian Dan – pe partea juridică, precum şi Eduard Florea şi Delia Ungur – în ceea ce priveşte partea economică.
Călin Corpaş
Trimite articolul
XMAH, E F. INRERESANT CA TOTI DUSMANII LUI BOLOVAN AJUNS BALACARITI IN PRESA!…CHIAR SI IN ZIARELE CAR NU SUNT ALE GRATILOR MICULA!..PEWSA DIN BIHOR A AJUNS UB TRIST EXEMPLU DE OBEDIENTA!
Daca tot si-a aprobat Tarta propriul concediu in iulie, poate stie cineva , cine a platit reparatiile masinii de serviciu, cu care a plecat in concediu si cu care a facut accident in Ungaria! Tot din banii publici, adica ai nostrii!!!!