Au putut lua cuvântul doar în urma intervenţiei lui Mihai Drecin, în ciuda aversiunii manifestate de aleşii democrat-liberali.
Protest
„Avem 3.000 de semnături împotriva tăierii şi administraţia nu ne bagă în seamă”, s-a plâns Paul Berinde, vorbitor în numele protestatarilor.
Ana Marossy, ale cărei merite le-a recunoscut şi Primăria, decernându-i premiul de excelenţă pentru protecţia mediului, insistat că opoziţia ecologiştilor este exclusiv faţă de defrişarea din Piaţa Unirii. „Proiectele au fost făcute de un nepriceput. Sunt de acord că trebuie redecorat, dar nu trebuie tăiat nimic. Un tuia are durata de viaţă de 300 de ani, e o minciună că aceia care au fost tăiaţi au ajuns în declin pentru că au doar undeva la 40 de ani”, punctează biologul.
De campanie
Cei mai nemulţumiţi de descinderea verzilor în Legislativ au fost democrat-liberalii. „Unde au fost ecologistii până acum? Foarte mulţi castani de pe malul Crisuluisunt într-o stare deplorabilă şi nu au putut fi tăiaţi din cauza protestelor”, a declarat Nicuşor Lepădatu, precizând că, dacă nu era campanie electorală, verzii nu erau la fel de activi.
Colegul său de partid, Vasile Petruţ, i-a ţinut isonul: „aş vrea să ştiu câte lumânări au pus ecologiştii la copacii doborâţi de furtună, care erau cât pe ce să omoare oameni”.
Deloc surprinzător, consilierii locali din alte partide au ţinut, oarecum, partea protestatarilor. „Apreciez că Consiliul Local s-a cam grăbit şi a greşit când a pornit lucrarea fără să se consulte cu specialiştii. Pentru că aşa ar trebui să fie, şi nu invers, adică să protesteze ei când e prea târziu”, crede liberalul Mihai Manea. „O să-i rog pe directorii din Primărie să nu mai ocolească dezbaterea publică”, a intervenit scurt Iulius Delorean.
Cristina Ghilea
Citiți principiile noastre de moderare aici!